Linkuri accesibilitate

Întâlnire Cătălin Predoiu-Hans Klemm: Refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale, obiective esențiale


Hans Klemm și Cătălin Predoiu
Hans Klemm și Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a discutat, joi, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, despre justiția din România. Diplomatul și-a exprimat dorința de cooperare în refacerea legilor justiției și a codurilor penale din România, potrivit unui comunicat, citat de Mediafax.

„Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială. De asemenea, s-a subliniat importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale”, arată documentul citat.

În cadrul discuției, ambasadorul american a exprimat interesul Statelor Unite în cadrul cooperării internaționale privind combaterea infracțiunilor în ceea ce privește regimul drepturilor proprietății intelectuale.

Mai mult, potrivit aceleiași surse, ambasadorul Statelor Unite la București i-a înmânat ministrului Justiției scrisoarea procurorului general al SUA, William P. Barr, adresată Guvernului României, care evocă aceste aspecte.

„În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat din nou faptul că pentru România și Justiția din România, cooperarea cu partenerii strategici, cu SUA și UE, este crucială pentru atingerea obiectivelor Ministerului Justiției, inclusiv în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în domeniul Justiției, drept pentru care cele două părți vor restabili și dezvolta această cooperare”, mai transmit reprezentanții Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției a mai transmis că, în trecut, cooperarea cu SUA și UE a fost esențială pentru atingerea obiectivelor de reformă în domeniul justiției și de combatere a criminalității de toate tipurile, iar acum „va fi reluată și va aduce beneficii cetățenilor noștri, magistraților și sistemului judiciar”.

„Înțeleg interesul părții americane pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale, ca și pentru combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, sunt și obiectivele noastre. Vom relua cooperarea și o vom dezvolta, pentru că este în avantajul cetățenilor români și servește intereselor noastre de țară”, a mai spus ministrul Justiției.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG