Linkuri accesibilitate

Derapaje în cascadă și teoria conspirației în discursurile liderilor PSD chiar în prezența premierului Viorica Dăncilă


Aleșii PSD s-au întrecut în formule dure de atac la adresa Opoziției, dar și la adresa societății civile.
Aleșii PSD s-au întrecut în formule dure de atac la adresa Opoziției, dar și la adresa societății civile.

Teoria conspirației și mai multe derapaje în discurs au fost prezente în discursurile liderilor PSD reuniți în ședința de la Constanța. Toate cuvintele au fost rostite în prezența premierului Viorica Dăncilă, fără ca cineva să ia poziție față de agresivitatea limbajului folosit.

După ce a fost respins de Iohannis ca propunere din partea PSD pentru funcția de vicepremier pe probleme de economie, deputatul Iulian Iancu a ținut să le spună colegilor săi pe un ton conspiraționist ce pericole pândesc țara.

“Noi, astăzi, stimați colegi, suntem într-un moment fără precedent, care nu mai are nicio legătură cu bătălia politică între partide politice. Pe teritoriul României acționează forțe care îndeamnă la ignoranță față de propria noastră istorie, la indiferență, la violență, la ură, căutând marionete pentru a le putea manipula. În acest context suntem noi chemați, PSD a rămas singura substanță și esență a păstrării valorilor tradiționale ale poporului român, care am refuzat să trădăm, suntem singurii care ne batem pentru tradiția, cultura, istoria noastră”, a fost mesajul lui Iancu.

Linia deschisă, la cuvânt a venit senatorul Tit Brăiloiu, un alt social-democrat respins de Klaus Iohannis pentru funcția de ministru. El i-a luat la țintă pe cei de la USR-PLUS, despre care a spus că ar trebui să se dea în ei cu “zece noroaie”.

„Trebuie să ne fie foarte frică de ziua de mâine și asta pentru că trebuie să faceți un exercițiu de imaginație și să vă gândiți ce înseamnă o Românie cu Cioloș și cu Barna. Trebuie să ne fie foarte frică de ziua de mâine, trebuie să ne fie frică pentru că rămânem fără pensii, fără bani de salarii, fără toate programele pe care le-am făcut, PNDL. Ăștia nu sunt decât niște descreierați care vor să ducă România în sapă de lemn, atâta tot. Și nu, Mariana, nu trebuie să aruncăm cu noroi în ei, trebuie să aruncăm cu 10 noroaie în ei pentru că trebuie să-i învățăm că România asta trebuie să fie o țară liberă și independentă și să ne hotărâm singuri destinul. Nu sunt eurosceptic, dar trebuie să ne păstrăm dreptul nostru la autodeterminare”, și-a început Brăiloiu discursul.

Continuarea a fost în același ton.

“Sunt niște oportuniști care se cațără cu scara pe niște evenimente emoționale din România, gen Colectiv, Caracal, mai știu eu ce 10 augusturi și prostii de genul ăsta. Ăștia nu au la activ nicio realizare, niciun spirit democratic, sunt decât niște oportuniști și se bazează pe votul negativ. Pe rețelele de comunicare și de socializare pentru că tineretul folosește foarte mult acele rețele, circulă această politică. Noi trebuie să combatem acest lucru. USR și PLUS nu există, ăștia sunt niște himere”, a spus Brăiloiu în fața social-democraților din Constanța, cu toată conducerea PSD prezentă.

Brăiloiu a avut însă un mesaj și pentru profesorii din sală, care ar trebui să educe tineretul.

“Tineretul nu este îndoctrinat decât cu faptul că noi suntem comuniști. Dacă îi punem la treabă, suntem comuniști, dacă le mărim salariile suntem comuniști. Dacă nu suntem de acord cu ieșitul în stradă și cu vagabonțeala asta pe care o fac ei de ani de zile în România, suntem comuniști. Asta trebuie să le explicăm copiilor și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și care au dreptul de vot că acel comunism nu înseamnă ce li s-a spus lor. E singurul argument al celor care vor să ne combată în România”, și-a încheiat Brăilou mesajul.

Ultimul pe lista celor care au folosit cuvinte grele a fost Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. El a lansat teoria că partidele din opoziție murdărescu internetul.

“Toți se luptă să inoculeze o idee în mediul online și în spațiul public pe care îl murdăresc cu următoarea preconcepție: PSD este un partid care se luptă cu oamenii. Muncim atât de mult, încât nu avem timp să vorbim”, a afirmat Făgădău.

Pesediștii s-au reunit ieri la Centrul cultural pentru Tineret “Jean Constantin” pentru a-l alege pe Felix Stroe în fruntea organizației Constanța.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG