Linkuri accesibilitate

Dragnea, înfrângere în procesul cu PSD. Victorie în chestiunea permisiei de o zi


Liderul PSD, Liviu Dragnea (arhiva)
Liderul PSD, Liviu Dragnea (arhiva)

Curtea de Apel București a respins cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în dosarul în care acesta contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. Instanța a respins și cererea de sesizare a CCR, conform Mediafax.

Magistrații Curții de Apel București au respins, în urma deliberării, cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, precum și de sesizare a CCR în dosarul în care fostul lider social democrat contestă noua conducere PSD stabilită la Congres.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului Bucureşti prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel Bucureşti, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. Concret, Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD, au încuviinţat modificările de statut şi au respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Totuși există și o veste bună pentru Dragnea.

Noua cerere de a ieși din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost semnată din nou de şeful parcului auto unde fostul președinte al PSD lucrează după gratii ca mecanic, același care a semnat-o și săptămâna trecută, iar directorul Penitenciarului Rahova a respins-o. Liviu Dragnea solicitase permisie pentru ziua lui de naștere.

De această dată, cererea a fost aprobată și de o comisie de liberări. Rămâne de văzut dacă și conducerea închisorii va fi de acord. În acest caz, fostul lider PSD ar trebui să iasă din închisoare la începutul săptămânii viitoare, în una din zilele de 4, 5 sau 6 noiembrie.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG