Linkuri accesibilitate

Metropola Wuhan, închisă pentru a opri răspândirea virusului


Autoritățile chineze au închis transportul către și dinspre orașul Wuhan, de unde a izbucnit epidemia de coronavirus
Autoritățile chineze au închis transportul către și dinspre orașul Wuhan, de unde a izbucnit epidemia de coronavirus

Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, a închis toate rețelele de transport și le-a recomandat cetățenilor să nu părăsească orașul, a relatat miercuri mass-media de stat, citate de Reuters ​și BBC.

Decesele cauzate de noul virus gripal din China s-au ridicat miercuri la 17, cu peste 540 de cazuri confirmate.

Autobuzul, metroul, feribotul și rețelele de transport al pasagerilor pe distanțe lungi vor fi suspendate de pe 23 ianuarie, de la ora locală 10.00, iar stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru pasagerii care pleacă, transmite televiziunea de stat.

Guvernul le-a cerut cetățenilor să nu părăsească orașul decât dacă există circumstanțe speciale, potrivit mass-mediei de stat, care citează grupul operativ creat de guvern de la izbucnirea epidemiei.

Bilanțul victimelor coronavirusului alimentează temerile la nivel global legate de răspândirea bolii, despre care se presupune că a fost transmisă de la animale la om.

Se crede că tulpina de coronavirus, necunoscută anterior, a apărut în urma comerțului ilegal de animale sălbatice dintr-o piață din Wuhan.

Spre deosebire de secretomania păstrată în cazul epidemiei de sindrom respirator acut sever (SARS) din 2002-2003, care a ucis aproape 800 de persoane, guvernul comunist al Chinei a oferit, de astă dată, actualizări periodice, pentru a încerca să evite panica, mai ales că milioane de cetățeni tranzitează China cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, din centrul Chinei, însă virusul s-a răspândit, fiind depistate cazuri și în SUA, Thailanda și Japonia.

Citește și:

Ce măsuri ia România pentru a preveni infecțiile cu virusul din China

Noul virus chinezesc avansează. Ce face România

Noi cazuri de coronavirus în China. Se transmite de la om la om

XS
SM
MD
LG