Linkuri accesibilitate

Dăncilă: Au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii


Cuplul politic Dăncilă-Dragnea, pe vremea când ea era premier PSD și el președinte al partidului care o însoțea în toate declarațiiele și conferințele de presă, înainte ca el să ajungă în închisoare iar ea președinte al PSD
Cuplul politic Dăncilă-Dragnea, pe vremea când ea era premier PSD și el președinte al partidului care o însoțea în toate declarațiiele și conferințele de presă, înainte ca el să ajungă în închisoare iar ea președinte al PSD

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a reacționat miercuri seară după interviul dat de Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, acum în închisoare, în care a susținut că Dăncilă ar fi fost cea care ar fi avut inițiativa unor ordonanțe pentru amnistie și grațiere.

Dăncilă spune că, dimpotrivă, Dragnea a făcut presiuni asupra ei pentru a da aceste ordonanțe, dar că a refuzat să o facă știind că „e rău pentru țară”.

Fostul premier crede că atitudinea ei ar fi fost cea care l-ar fi iritat pe Liviu Dragnea atunci când a înțeles că nu o poate manevra.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook, făcând uitate modificările prin ordonanță de urgență la OUG 7, în ciuda avizului negativ al CSM care au scos magistrații în stradă.

Ce-a declarat Liviu Dragnea din închisoare

„Acum, despre amnistie şi graţiere, prima discuţie cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai ţin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile şi tocmai se însera, era zăpadă şi mi-a zis: ”Domnul preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vorbim ceva”. Am ieşit şi mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanţă de amnistie. Bine! I-am spus să se gândească bine, să ţină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiţie atunci când a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru şi nu am avut o discuţie pe această temă până în momentul ăla, când ea mi-a spus că ea vrea să dea acea ordonanţă, completând că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă şi a avut foarte multe poziţii în legătură cu nedreptăţile din justiţie şi a avut multe dosare care au fost contrafăcute şi că trebuie să existe în România un moment zero şi că nu îi tremură genunchii”, a relatat Dragnea la Realitatea Plus.

XS
SM
MD
LG