Linkuri accesibilitate

Primele măsuri luate de Biserică după decesul bebelușului de la Suceava


Ortodox church

Tehnica botezului a fost schimbată astfel încât accidente precum cel în care un bebeluş a murit la Suceava, la începutul lunii februarie, să nu se mai întâmple, a spus ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a decis o serie de măsuri noi privind desfăşurarea tainei sfântului botez şi potrivit dispoziţiei Eparhiei Argeşului, pentru a nu se confrunta cu situaţii precum cazul de la Suceava, preoţii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri şi recomandări. Măsurile au intrat în vigoare de luni 8 februarie. Îndrumările practice pe care le-am întocmit cu privire la rânduiala Tainei Sfântului Botez au fost transmise parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului”, a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului pentru Adevărul.

Potrivit noilor reguli, preoţii nou hirotoniţi şi de curând numiţi vor solicita sprijinul unui preot cu experienţă clericală, din cuprinsul protoieriei de care aparţin, preot care împreună cu preotul novice va oficia Taina Sfântului Botez.

Preotul cu mai multă experienţă va fi cel care va introduce copilul în apa sfinţită din cristelniţă. Niciun botez de prunc nu va putea fi oficiat fără asistenţa unui preot cu experienţă clericală, a mai explicat arhiepiscopul.

Reamintim că la începutul lunii februarie, un bebeluș din Suceava a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat în timpul botezului. Medicii l-au resuscitat însă starea bebelușului era gravă și acesta a decedat.

Citiți și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG