Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban discută cu Dan Barna și Dacian Cioloș
Ludovic Orban discută cu Dan Barna și Dacian Cioloș

Criza din Coaliție, ziua II | Premierul, după ședința de Guvern la care a participat și USR PLUS: „Coaliția funcționează”

Demiterea ministrului Sănătății a provocat prima criză majoră între forțele politice care conduc coaliția de guvernare. În timp ce PNL susține că premierul avea tot dreptul să-l demită pe Vlad Voiculescu, reprezentanții USR-PLUS se plâng că Florin Cîțu nu i-a consultat și a acționat unilateral. Prețul pe care aceștia îl cer pentru a rămâne la guvernare este demiterea prim-ministrului Florin Cîțu.

08:47 15.4.2021

Criza din coaliție: Ziua I

10:38 15.4.2021

Ora 10.30 Premierul Florin Cîțu a convocat pentru joi ședința de guvern care fusese programată inițial pe 14 aprilie. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte despre care prim-ministrul a spus că „nu suferă amânare”.

Nu e clar până la acest moment dacă miniștrii USR-PLUS vor participa la ședință. Miercuri seară, la o emisiune televizată, europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Tudorache a spus că o decizie în acest sens va fi luată în urma discuțiilor cu Dan Barna.

Înaintea şedinţei de joi a Guvernului, Cîţu are programate două întâlniri online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi managerii spitalelor suport COVID.

Florin Cîțu va participa la aceste întâlniri în calitate de ministru interimar al Sănătății, el preluând portofoliul după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Prima măsură pe care Florin Cîțu a luat-o în calitate de ministru interimar al Sănătății a fost revocarea ordinului care stabilea noi criterii de carantinare, emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan.

11:59 15.4.2021

Ora 11.55 Surse politice au precizat pentru Europa Liberă că miniștrii USR-PLUS vor participa la ședința de guvern programată pentru ora 13.00. Liderii alianței participă la această oră la o întâlnire cu Dan Barna.

12:05 15.4.2021

Ora 12.05 USR PLUS ar trebui să-și dea seama că s-a pripit cu cererea de schimbare a premierului, a precizat liderul UDMR, Kelemen Hunor, la Digi FM.​„Nu există niciun motiv, nu există niciun argument, nu se poate așa ceva. Nu se poate arunca țara într-o astfel de situație de criză politică guvernamentală după patru luni”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat: „Sunt convins că și ei dacă se gândesc într-o astfel de logică de a menține această cerere, o să își dea seama că s-au cam pripit, nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Nu se poate accepta. Asta înseamnă că suntem întorși în Parlament, înseamnă că se poartă discuții, înseamnă că mesajul nostru către cetățenii noștri, către partenerii noștri este că în România nu este o clasă politică matură și, din patru în patru luni, din jumătate în jumătate de an, dacă cineva se supără schimbăm premierul, schimbăm configurația. Nu se poate”, a spus Hunor.

Kelemen Hunor și Ludovic Orban
Kelemen Hunor și Ludovic Orban

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG