Linkuri accesibilitate

Bulgaria va organiza alegeri parlamentare pentru a treia oară în 2021


Președintele Bulgariei, Rumen Radev, într-o declarație de presă susținută pe 24 iunie, la Bruxelles.
Președintele Bulgariei, Rumen Radev, într-o declarație de presă susținută pe 24 iunie, la Bruxelles.

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a anunțat că va programa încă o rundă de alegeri parlamentare, a treia din 2021. Scrutinul va coincide cu următoarele alegeri prezidențiale din 14 noiembrie.

„În acest fel vom economisi atât banii publici, cât și timpul oamenilor. Este evident că cele două campanii pentru Adunarea Națională și pentru președinte și vicepreședinte se vor derula simultan”, a spus președintele bulgar.

Bulgaria a organizat alegeri parlamentare pe 4 aprilie și pe 11 iulie, dar niciun partid din legislativul divizat nu a reușit să formeze o coaliție majoritară necesară pentru a forma un cabinet.

Adunarea Națională a Bulgariei a decis pe 2 septembrie ca următoarele alegeri prezidențiale ale țării să aibă loc pe 14 noiembrie. Radev a spus că va candida pentru un al doilea mandat.

Până în prezent, el este singurul candidat care și-a anunțat oficial participarea în cursa prezidențială.

Două partide - Partidul Socialist Bulgar și Există un Astfel de Popor - au declarat că vor susține candidatura lui Radev pentru un al doilea mandat, mai degrabă decât să-și prezinte proprii candidați la funcție.

XS
SM
MD
LG