Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban demisionează de la Camera Deputaților. „Iohannis și serviciile au distrus partidul”


Ludovic Orban a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților.
Ludovic Orban a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a decis să-și dea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, în urma rezultatului obținut la Congresul PNL de sâmbătă.

În discursul de după anunțarea rezultatelor, Orban a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a nuanțat, ulterior, într-un cadrul informal, alături de susținătorii săi.

Orban a obținut 1.898 voturi la congres, în timp ce contracandidatul său, Florin Cîțu, 2.878 de voturi.

„Le mulțumesc celor aproape 1.900 de colegi care mi-au dat încrederea. Îl felicit pe Florin Cîțu!”, a declarat Ludovic Orban după ce a aflat rezultatul.

„Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea valorilor liberale. Voi continua să acționez așa cum am făcut-o și până acum. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni pe masa lui Cîțu. Vă anunț acum că între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00

Orban către colegii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

După ce a ieșit din hala unde s-a desfășurat Congresul, Ludovic Orban a rămas să vorbească cu susținătorii săi aflați lângă un cort de lângă pavilionul central al Romexpo.

În discursul în fața colegilor săi care spuneau că nu pot continua cu Cîțu președinte, Ludovic Orban le-a spus textual: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”, după cum transmite corespondentul Europa Liberă prezent la fața locului.

„Nimic nu e definitiv, fiți tari, lacrimile vă ajută să vă descărcați energia negativă, nu m-a bătut Cîțu. Haideți să fim serioși, nu luăm decizii la cald! Mâine veniți să ne susținem candidații. Trebuie să acceptăm rezultatul”, le-a spus Ludovic Orban susținătorilor săi.

Ludovic Orban a acuzat fraude în timpul votului pentru președinte, spunând că mai multor delegați li s-a cerut să spună cu cine au votat. Unul dintre votanți a fost prins când își fotografia buletinul de vot, apoi a șters imediat poza.

La Congresul PNL de sâmbătă şi-au înregistrat prezenţa 4.874 de delegaţi, care au votat atât pentru preşedintele partidului, cât şi pentru preşedintele Curţii de arbitraj.

Liberalii au format cozi la cabinele de vot înainte de anunţul oficial privind începerea procesului de votare.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG