Linkuri accesibilitate

Germania | Mai mulți răniți în urma unui atac într-un tren din Bavaria


Anchetatorii exclud deocamdată vreo motivație teroristă
Anchetatorii exclud deocamdată vreo motivație teroristă

Trei persoane au fost rănite în urma unui atac cu cuțitul sâmbătă dimineață într-un tren express care leagă Seubersdorf și Nürnberg.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 9, în această dimineață, lângă Neumarkt, în Palatinatul Superior. Tabloidul german BILD susține că două dintre persoane au fost rănite grav, dar că, în acest moment, viața lor nu este în pericol.

Anchetatorii nu au dat date despre identitatea sau sexul celor trei victime. Atacatorul a fost reținut pe loc și, conform BILD, ar fi vorba despre un sirian de 27 de ani care ar avea probleme psihice. În prezent, anchetatorii germani exclud existența unui fond terorist.

Trenul a fost dus la Seubersdorf, la sud-est de Nürnberg unde polițiștii germani strîng probe.

Ministrul federal de interne Horst Seehofer (72 de ani, CSU) a mulțumit poliției și personalului de tren. Purtătorul de cuvânt al său, Steve Alter, a publicat o declarație a lui Seehofer pe Twitter.

Anchetatorii spun că norocul a fost că forțele speciale ale poliției bavareze erau în drum spre meciul de fotbal de la Regensburg și se aflau în imediata apropiere în momentul atacului.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG