Linkuri accesibilitate

Mai multe orașe din Ucraina au fost lovite de bombe începând de joi dimineață. Au fost înregistrate și mai multe decese, potrivit autorităților.
Mai multe orașe din Ucraina au fost lovite de bombe începând de joi dimineață. Au fost înregistrate și mai multe decese, potrivit autorităților.

Rusia a invadat Ucraina | 392 bombardamente. 137 de persoane ucise, 316 răniți. Noi sancțiuni internaționale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață începerea operațiunilor militare în Ucraina. La scurt timp după anunț, au fost raportate explozii în Kiev și mai multe orașe ucrainene.

Rusia a anunțat începerea „operațiunilor militare” în Ucraina printr-un discurs televizat al președintelui Vladimir Putin, la primele ore ale dimineții. El a cerut soldaților ucraineni să depună armele.

Vladimir Putin a spus că, „din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS, este una dintre cele mai mari puteri militare”, și a avertizat că extinderea NATO reprezintă un pericol la adresa securității Rusiei.

La scurt timp după anunțul președintelui rus, mai multe explozii s-au auzit în capitala Kiev, precum și în orașele Harkov, Kramatorsk, Dnipro, Mariupol, Odesa, și Zaporojie.

Comunitatea internațională a condamnat atacul „barbar, neprovocat și nejustificat". SUA și Marea Britanie au anunțat un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, Consiliul European a cerut „pregătirea și adoptarea urgente a unui nou pachet de sancțiuni individuale și economice care să vizeze și Belarusul".

NATO și-a activat planurile defensive, iar o reuniune, în format online, a liderilor Alianței va avea loc vineri.

Mii de ucraineni au părăsit sau încearcă să părăsească țara, mulți au petrecut ultimele 20 de ore în subsoluri sau stații de metrou transformate în adăposturi antiaeriene.

06:00 24.2.2022

Explozii în Kiev auzite în direct

Mai multe explozii din capitala ucraineană Kiev au fost auzite în direct la CNN, în timpul transmisiunii în direct a corespondentului Matthew Chance.

06:05 24.2.2022

Biden: Lumea va trage Rusia la răspundere

Președintele american, Joe Biden, a reacționat la ceea ce el a numit „un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”.

„Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieți omenești și suferință umană”, a mai spus liderul american.

06:12 24.2.2022

Martorii oculari și jurnaliștii din Ucraina raportează explozii în preajma orașelor Kiev, Odesa, Harkov sau Mariopol.

06:14 24.2.2022

„Putin tocmai a lansat o invazie la scară largă în Ucraina. Orașe ucrainene pașnice sunt atacate. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va învinge. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Timpul pentru a acționa este acum”, a scris ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, pe Twitter.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG