Linkuri accesibilitate

Peste un milion de ucraineani au părăsit deja țara, estimează Organizația Națiunilor Unite.

Conflictul din Ucraina | „Bătălii aprige” pentru controlul granițelor. Zelenski cere din nou Occidentului „să închidă cerul” Ucrainei

În a unsprezecea zi de conflict, Rusia continuă atacul asupra marilor orașe din Ucraina, inclusiv în Mariupol, unde locuitorii au rămas fără curent, mâncare și apă. În capitalele occidentale oamenii au mărșăluit pentru pace.

Ziua de duminică a fost marcată de o nouă tentativă eșuată de evacuare a civililor din orașul-port Mariupol, de la Marea Azov. Forțele implicate în conflict au anunțat că vor înceta temporar focul, însă, la fel ca în ziua precedentă, bombardamentele au continuat.

Anterior, autoritățile din Mariupol anunțau că orașul este de zile întregi sub asediu și fără curent, mâncare și apă.

Între timp, mai multe companii au anunțat că își suspendă activitatea în Rusia, inclusiv giganți din domeniul financiar precum Visa și Mastercard.

Asta înseamnă că toate cardurile emise în Rusia de cele două companii nu vor mai putea fi folosite în afara țării.

De la Kiev, președintele Volodimir Zelenski a solicitat încă o dată Occidentului să „închidă cerul Ucrainei”, cerere pe care NATO a respins-o deja de teamă că ar putea provoca un conflict direct între Alianță și Rusia.

În Rusia, câteva mii de persoane au fost reținute de Poliție pentru că au ieșit să protesteze împotriva războiului. Președintele Putin a avut discuții telefonice cu președintele Franței, Emmanuel Macron, și cel al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

08:04 6.3.2022

Puteți urmări cele mai importante evenimente de ieri în liveblogul Europei Libere:

08:05 6.3.2022

Visa și Mastercard suspendă operațiunile în Rusia, au transmis cele două companii în declarații de presă. Cardurile emise în Rusia vor funcționa în țară.

În afara Rusiei, cardurile nu vor funcționa. De asemenea, nu se va putea plăti pentru servicii online străine. Cardurile emise de bănci străine nu vor funcționa în Rusia.

08:08 6.3.2022

În timp ce atacurile armatei Rusiei continuă să distrugă zone rezidențiale, să ucidă civili și să alunge milioane de oameni din casele lor (aproape un milion și jumătate au plecat deja în afara țării, mulți sunt încă pe drum sau se ascund), comunitatea globală s-a mobilizat în sprijinul umanitar al refugiaților.

Mai multe marșuri pentru pace au avut loc ieri în diferite orașe din lume.

08:34 6.3.2022

Radio Europa Liberă își suspendă operațiunile din Rusia

Radio Europa Liberă (RFE/RL) a anunțat duminică, 6 martie, că și-a suspendat operațiunile din Rusia după ce autoritățile fiscale locale au inițiat procedura de faliment împotriva entității ruse a organizației media.

Reprezentanții Radio Europa Liberă susțin că autoritățile din Rusia au inițiat procedura de faliment pe 4 martie, iar poliția locală „a intensificat presiunea asupra jurnaliștilor săi”.

Organizația menționează că atacurile recente asupra capacității RFE/RL de a opera în Rusia sunt doar „punctul culminant” al unei campanii de presiune de ani de zile împotriva RFE/RL.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG