Linkuri accesibilitate

Ukraine -- Four bodies lie in a mass grave, including the village mayor Olha Sukhenko and her family, in Motyzhyn close to Kyiv, Ukraine, Monday, April 4, 2022
Ukraine -- Four bodies lie in a mass grave, including the village mayor Olha Sukhenko and her family, in Motyzhyn close to Kyiv, Ukraine, Monday, April 4, 2022

Războiul din Ucraina | Autoritățile de la Kiev: Scopul Rusiei este distrugerea completă a națiunii și statului ucrainean

Mii de civili sunt prinși în orașul ucrainean Severodonețk, cu proviziile esențiale în curs de epuizare, după cum avertizează Națiunile Unite. Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei sunt aşteptaţi joi la Kiev să îşi exprime sprijinul pentru Ucraina.

07:21 16.6.2022

Preşedintele Zelenski va vorbi la Summitul NATO de la Madrid şi la reuniunea G7

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că a fost invitat să vorbească la Summitul NATO de la Madrid şi la reuniunea G7. De asemenea, el afirmă că a avut discuţii importante cu lideri politici pentru susţinerea candidaturii Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană. „Răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ea însăşi - viitorul Uniunii Europene”, afirmă Zelenski.

„Am fost invitat să iau cuvântul la Summitul NATO de la Madrid, precum şi la reuniunea G7”, a anunţat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

07:18 16.6.2022

Macron, Scholz și Draghi, așteptați la Kiev

Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei sunt aşteptaţi joi la Kiev să îşi exprime sprijinul pentru Ucraina, transmite Reuters.

Organizarea vizitei cancelarului german Olaf Scholz, a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrului italian Mario Draghi a durat câteva săptămâni, cei trei lideri urmărind să depăşească criticile aduse de Ucraina cu privire la răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia.

Vizita, care nu a fost anunţată din motive de securitate, are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute.

Miercuri, în România, preşedintele Macron a spus că este timpul ca Europa să reasigure Ucraina cu privire la ambiţiile sale europene."Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când acesta rezistă eroic", a spus preşedintele francez, fără a oferi detalii.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG