Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina: Scopul Rusiei este distrugerea completă a națiunii și statului ucrainean
Scopul strategic al Rusiei în război este distrugerea completă a statului ucrainean și a națiunii, a declarat ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar.
„Principalele obiective strategice, militar-politice și militar-economice ale Rusiei în ceea ce privește statul nostru rămân distrugerea completă a statului ucrainean și a națiunii, precum și distrugerea fundamentelor militare și economice ale statului nostru”, a spus Maliar, citată de Reuters.
Ea a spus că obiectivele militare ale Rusiei includ, de asemenea, distrugerea armelor și echipamentelor trimise Ucrainei de către partenerii săi străini și deteriorarea infrastructurii de transport utilizate pentru transportul bunurilor militare și civile.
Ea a adăugat că situația rămâne dificilă pentru forțele ucrainene și că accentul principal al Rusiei este acum pe stabilirea controlului deplin asupra regiunilor Lugansk și Donețk din estul Ucrainei.
La începutul acestei săptămâni, aliatul pe termen lung al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev , a făcut o postare pe Telegram în care a spus că Ucraina nu este credibilă în încercarea de a semna acorduri pentru care să se angajeze că-și va plăti datoriile, întrebându-se retoric „Cine a spus că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”
Olanda susține că a dejucat tentativa unui spion rus de a se infiltra în Curtea Penală Internațională
Serviciul de informații olandez a declarat că a descoperit un agent militar rus care încerca să folosească o identitate falsă pentru a se infiltra în Curtea Penală Internațională (ICC), care investighează acuzațiile de crime de război în Ucraina.
Serghei Vladimirovici Cherkasov a creat o povestire elaborată care datează de ani de zile pentru a încerca să intre în Țările de Jos ca cetățean brazilian pentru un stagiu la ICC din Haga în aprilie, a declarat șeful agenției pentru Reuters.
„Aceasta a fost o operațiune GRU pe termen lung, de mai mulți ani , care a costat mult timp, energie și bani”, a declarat șeful agenției de informații olandeze, Erik Akerboom.
Serviciul General de Informații și Securitate al Olandei (AIVD) a declarat că bărbatul, care se numea Viktor Muller Ferreira, a fost preluat de pe un aeroport olandez. El a fost declarat indezirabil și pus pe următorul zbor înapoi în Brazilia, unde se confruntă cu proceduri judiciare, a adăugat acesta.
„Ne arată clar ce fac rușii – încearcă să obțină acces ilegal la informații în cadrul CPI. Clasificăm acest lucru drept o amenințare la nivel înalt”, a adăugat Akerboom, spunând că ICC l-a acceptat pentru un stagiu.
Purtătorul de cuvânt al ICC, Sonia Robla, a declarat că instanța este recunoscătoare autorităților olandeze pentru operațiune și expunerea riscurilor de securitate. „CPI ia aceste amenințări foarte în serios și va continua să lucreze și să coopereze cu Țările de Jos”, a spus ea.
Nu există încă niciun comentariu cu privire la acuzația din partea autorităților din Rusia sau Brazilia.
Scholz: Războiul Rusiei în Ucraina, de o „cruzime de neimaginat”, trebuie să se încheie
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că războiul Rusiei din Ucraina, de o „cruzime de neimaginat” și o „violență fără sens”, trebuie să se încheie.
Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite în orașul Irpin, din suburbia Kievului, unde a fost alături de președintele francez, Emmanuel Macron, de premierul italian, Mario Draghi, și de președintel român, Klaus Iohannis.
La fel ca Bucea, Irpin a devenit un simbol al „cruzimii” războiului Rusiei în Ucraina, a scris Scholz pe Twitter.
„Irpin, ca și Bucea, a devenit de mult un simbol al cruzimii inimaginabile a războiului rusesc, al violenței fără sens. Distrugerea brutală din acest oraș este un memorial - acest război trebuie să se încheie.”
Marea Britanie: Noi sancțiuni împotriva Rusiei
Guvernul din Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Printre cei vizați se numără și comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova, pentru „transferul forțat și adopția copiilor ucraineni”.
Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost, de asemenea, sancționat pentru sprijinul și susținerea războiului din Ucraina.
Facebook Forum