Linkuri accesibilitate

În centrul comercial se aflau cel puțin 1000 de persoane.
În centrul comercial se aflau cel puțin 1000 de persoane.

Războiul din Ucraina | Atac cu rachete asupra unui mall aglomerat din Kremenciug, centrul țării. 11 persoane au murit. 58 de răniți

Rusia nu a putut să-și plătească duminică datoriile externe, fiind astfel primul său default extern din 1918 încoace. Volodimir Zelenski a cerut ajutorul țărilor G7 ca războiul să fie încheiat până la venirea iernii.

Principalele informații ale zilei

08:52 27.6.2022

Vladimir Putin - vizită oficială în două mici state ex-sovietice

Vladimir Putin va efectua prima călătorie în străinătate de la începutul invaziei în Ucraina. Președintele rus va vizita Tadjikistanul și Turkmenistanul în această săptămână, relatează Reuters, citând televiziunea de stat Rossiya 1.

De asemenea, Putin ar urma să viziteze Grodno, în Belarus, pe 30 iunie și 1 iulie, pentru a participa la un forum cu Alexander Lukașenko.

09:27 27.6.2022

Bătălia pentru Lîsîchansk

Clădiri distruse de un atac militar al Rusiei în Lîsîchansk, regiunea Luhansk, Ucraina, 17 iunie 2022.
Clădiri distruse de un atac militar al Rusiei în Lîsîchansk, regiunea Luhansk, Ucraina, 17 iunie 2022.

Separatiștii susținuți de Rusia au declarat că se îndreaptă spre Lîsîchansk, ultimul oraș important încă deținut de trupele ucrainene în estul provinciei Luhansk, după ce orașul geamăn Severodonețk a căzut sâmbătă, transmite Reuters.

Duminică, agenția de știri Tass a citat un oficial separatist care a declarat că forțele Moscovei au intrat în Lîsîchansk din cinci direcții și îi izolează pe apărătorii ucraineni. Informațiile nu au putut fi confirmate în mod independent.

Statul major al forțelor armate ucrainene a declarat că forțele rusești folosesc artileria pentru a încerca să taie Lîsîchansk dinspre sud, dar nu a menționat că separatiștii au intrat în oraș.

Forțele ucrainene au continua evacuările din oraș. „Lîsîchansk a fost o groază în ultima săptămână. Ieri nu am mai putut suporta. I-am spus deja soțului meu că, dacă mor, îl rog să mă îngroape în spatele casei”, a spus Elena, o femeie în vârstă din oraș, ajunsă în orașul Pokrovsk, aflat sub control ucrainean.

10:06 27.6.2022

Ucraina: Peste 35.000 de soldați ruși au fost uciși în invazie

Statul Major General al Ucrainei a anunțat luni dimineață că Rusia a pierdut 35.000 de soldați din 24 februarie.

De asemenea, Statul Major General a raportat că Rusia a pierdut 1.552 de tancuri, 3.687 de vehicule blindate de luptă, 771 de piese de artilerie, 243 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 9.139 de rachete sol-aer, 184 de elicoptere, 217 avioane, 636 de drone și 14 ambarcațiuni.

10:23 27.6.2022

UK: Probabil că Rusia se va baza pe forțe de rezervă în următoarele săptămâni

Ministerul Apărării din Marea Britanie afirmă în analiza sa de luni dimineață că, probabil, Rusia se va baza pe forțele de rezervă în următoarele săptămâni.

Rușii ar urma să folosească voluntari pentru a completa unele batalioane, a precizat sursa citată, care amintește că, în ciuda deficitului de rezerviști, Kremlinul este încă reticent în a ordona o mobilizare generală.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG