Linkuri accesibilitate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit | Cât de importante sunt următoarele zece zile


Următoarele zece zile vor avea loc ceremonii funerare pe întregul teritoriu al Marii Britanii până la momentul înmormântării reginei Elisabeta a II-a.
Următoarele zece zile vor avea loc ceremonii funerare pe întregul teritoriu al Marii Britanii până la momentul înmormântării reginei Elisabeta a II-a.

Anunțul oficial de la Palatul Buckingham despre moartea reginei a fost precedat de o „cascada de apeluri”, primul ministru a fost informat personal de secretarul privat al Reginei. Vestea a fost transmisă secretarului cabinetului și biroului consiliului privat. Abia apoi vestea a ajuns la public.

Steagurile din reședințele regale și din alte clădiri guvernamentale au fost coborâte în bernă, site-ul familiei regale fiind schimbat într-o pagină neagră cu o scurtă declarație care anunță moartea Reginei. Site-urile web guvernamentale se modifică, de asemenea, pentru a afișa un banner negru.

Premierul este primul membru al guvernului care a făcut o declarație publică.

La Palatul Buckingham, tradiția este de a fixa pe balustrade anunțul oficial al morții. Între timp, Westminster Abbey și Catedrala Sf. Paul bat clopotele.

Ziua Z + 1 - Proclamarea noului Rege

Consiliul de Aderare, care include personalități guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se va întruni la Palatul St. James la ora 10:00 pentru proclamarea noului rege. Documentul este citit în public de pe balconul Palatului St James. O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London. După-amiază, noul rege va primi în audiență premierul Marii Britanii și cabinetul acestuia, liderul opoziției, arhiepiscopul de Canterbury și decanul de Westminster.

Omagii vor fi aduse în Parlament. Drapelele vor fi ridicate la catarg pentru reunirea Consiliul de Aderare și vor rămâne la catarg maxim timp de 24 de ore, înainte de a fi coborâte în bernă din nou până a doua zi după înmormântare.

Ziua Z + 2 - Edinburgh, Cardiff și Belfast

Sicriul va pleca de la Balmoral pe șosea către Palatul Holyroodhouse.

Vor fi proclamații citite, simultan la prânz, în comunitățile locale la Edinburgh, Cardiff și Belfast simultan la prânz. Omagiile în parlament sunt așteptate să continue.

Ziua Z+3 - Scoția

Va avea loc o procesiune de la Holyrood, de-a lungul Royal Mile până la Catedrala St Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale. După acea slujbă, Catedrala Sf. Giles va fi deschisă publicului timp de 24 de ore pentru priveghi, apoi sicriul va fi depus la Londra.

Conform planurilor London Bridge, se așteaptă ca Regele Charles să se deplaseze la Palatul Westminster pentru a-i fi adresate condoleanțe. Apoi urmează să zboare la Edinburgh.

În primul său act în calitate de suveran, el va participa la Palatul Holyroodhouse pentru ceremonia cheilor. Aceasta va fi urmată de o slujbă la Catedrala St Giles. El va avea prima audiență cu primul ministru al Scoției și va primi un mesaj de condoleanțe la parlamentul scoțian.

Ziua Z+4 - Irlanda

Seara târziu, este așteptat ca sicriul să fie mutat de la gara Edinburgh Waverley de unde va călători peste noapte cu trenul regal, ajungând la gara St Pancras din Londra a doua zi dimineață.

Regele Charles va zbura în Irlanda de Nord, unde urmează să primească un mesaj de condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la Catedrala Sf. Ana din Belfast pentru o slujbă de rugăciune și reflecție asupra vieții Reginei Elisabeta a II-a.

Va avea loc o repetiție pentru procesiunea sicriului regretatei Regine de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Ziua Z + 5 - Palatul Buckingham

Sicriul este de așteptat să ajungă la Palatul Buckingham cu câteva ore înainte de marea ceremonie planificată la Londra în acea zi.

În primul mare eveniment ceremonial care precedă înmormântarea, sicriul Reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall unde va fi depus timpde cinci zile.

La sosire, va exista un serviciu religios scurt. Sicriul va fi montat pe un catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschis publicului 23 de ore pe zi.

Ziua Z + 6

Sicriul este depus pentru ca publicul să își poată exprima condoleanțele.

Ziua Z + 7- Palatul Buckhingam

Regele Charles va călători în Țara Galilor pentru a participa la o slujbă la Catedrala Llandaff din Cardiff, apoi va vizita Senedd-ul galez și va primi un mesaj de condoleanțe. El îl va primi în audiență pe prim-ministrul galez.

Detașamentele Commonwealth vor începe să sosească la Londra.

Ziua Z+8 -

Regele Charles este de așteptat să primească guvernatori generali și prim-miniștri din teritoriile coroanei.

Ziua Z+9 - Primirea familiilor regale străine

În ajunul înmormântării, Charles va primi familii regale străine care vor participa la înmormântare. Oaspeții VIP din străinătate sunt așteptați să vină la catafalc.

Ziua Z+10 - Înmormântarea

Înmormântarea de stat va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi adus de la Westminster Hall într-o procesiune către mănăstire. Vor fi două minute de reculegere în toată țara. După slujba de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoți sicriul la Hyde Park, unde va fi transferat din trăsura cu arme în carul funerar și va călători la Windsor. După o procesiune prin Windsor, va avea loc o slujbă la Capela Sf. Gheorghe, Castelul Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în cripta regală.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG