Linkuri accesibilitate

Autoritățile instalate de Moscova în Herson susțin că peste 15.000 de persoane au fost evacuate din teritoriul anexat ilegal. Realitatea este cu totul alta și încalcă dreptul internațional. Oamenii sunt în continuare în pericol maxim, expuse de autoritățile ruse.
Autoritățile instalate de Moscova în Herson susțin că peste 15.000 de persoane au fost evacuate din teritoriul anexat ilegal. Realitatea este cu totul alta și încalcă dreptul internațional. Oamenii sunt în continuare în pericol maxim, expuse de autoritățile ruse.

Război în Ucraina | Forțele rusești fac din ce în ce mai dificilă părăsirea teritoriilor ocupate. Dreptul internațional, încălcat

Ziua 244 a invaziei: Moscova avertizează că războiul se îndreaptă către o „escaladare necontrolată”. Inspectorii nucleari ONU vor călători în Ucraina în timp ce Kievul încearcă să respingă afirmațiile Rusiei despre „bomba murdară”. Vizită surpriză a președintelui german la Kiev.

Principalele informații ale zilei

23:13 25.10.2022

15 atacuri asupra Donțkului. Șapte morți și trei răniți

Regiunea Donețk a fost lovită puternic în ultima zi, cu cel puțin 15 atacuri, șapte civili și rănind încă trei.

Poliția națională ucraineană a declarat că loviturile au distrus și 19 clădiri de locuit și o linie electrică.

21:35 25.10.2022

Putin își îndeamnă guvernul său să „accelereze” luarea deciziilor și să facă noi echipamente militare

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că noile provocări de securitate cu care se confruntă ceea ce el numește „operațiune militară specială” a Moscovei în Ucraina sunt „serioase și semnificative”. El a cerut guvernului său să „accelereze” luarea deciziilor și fabricarea de echipamente militare.

„Acum, ne confruntăm și cu nevoia de a accelera soluționarea problemelor legate de furnizarea unei operațiuni militare speciale și legate de lupta împotriva acelor restricții în sfera economică pe care le-am întâlnit”, a spus Putin, vorbind în prima ședință a noului Consiliu de coordonare.

Pe 20 octombrie, Putin a creat Consiliul de Coordonare, condus de prim-ministrul țării Mihail Mișustin, pentru a răspunde nevoilor campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

Liderul rus a avertizat că, dacă operațiunea Moscovei se desfășoară în cadrul „procedurilor birocratice standard”, nu va exista „niciun rezultat”.

Putin a subliniat, de asemenea, că echipamentul soldaților ruși trebuie să fie „eficient și modern”.

El a spus că operațiunea din Ucraina nu se poate baza doar pe standarde stabilite anterior, deoarece acestea ar putea fi depășite, adăugând că este nevoie să ne concentrăm pe „situația reală, nevoile reale”.

Mishustin a spus în cadrul întâlnirii că este necesară creșterea producției de îmbrăcăminte și echipament de protecție pentru soldații mobilizați.

Putin i-a îndemnat pe membrii consiliului să elaboreze „ținte” care trebuie îndeplinite pentru a răspunde nevoilor în creștere ale operațiunii din Ucraina în „cel mai scurt timp”, adăugând că se așteaptă ca consiliul să prezinte aceste obiective în timpul ședinței de marți, dar niciuna nu a fost depusă deocamdată.

21:28 25.10.2022

O mașină bombă din Melitopol a rănit cinci persoane

O mașină-bombă a explodat în apropierea unui post de televiziune local din orașul Melitopol ocupat de ruși, marți dimineață, rănind cinci persoane, au declarat autoritățile orașului, transmite CNN.

Vladimir Rogov, membru al consiliului regional numit de Rusia, a declarat presei de stat ruse RIA Novosti că incidentul a fost „un atac terorist”.

21:25 25.10.2022

Dmitro Kuleba: Moscova intenționează să efectueze o operațiune cu steag fals

Ucraina a spus că afirmațiile persistente ale Rusiei că Kievul intenționează să detoneze o bombă murdară au făcut să pară că Moscova însăși intenționează să efectueze o operațiune cu steag fals și că Ucraina nu a avut niciodată planuri de a dezvolta o bombă murdară.

Ministrul de externe Dmitro Kuleba a declarat într-o conferință de presă că experții de la ONU vor sosi în curând în Ucraina și vor primi acces deplin și a cerut Moscovei să demonstreze aceeași transparență ca și Ucraina, a informat Reuters.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG