Linkuri accesibilitate

Artileria occidentală ajută forțele ucrainene în regiunea Lugansk


Artileria occidentală ajută forțele ucrainene în regiunea Lugansk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00

Armata ucraineană își continuă contraofensiva în jurul zonei Kreminna, un centru logistic strategic din regiunea ucraineană Luhansk. Armele furnizate de Occident, inclusiv obuziere autopropulsate, ajută trupele ucrainene în eforturile lor de recucerire a teritoriilor ocupate de trupele inamice.

Pe de altă parte, Pentagonul a anunțat un nou ajutor de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, constând în 90 de blindate Stryker, 59 de vehicule de luptă Bradley Infantry, sisteme de apărare aeriană Avenger și muniții mari și mici. Vineri, miniștrii Apărării din țările NATO se întâlnesc, pentru a doua oră de când a început războiul, la baza aeriană Ramstein, din Germania, pentru a discuta despre situația și ajutorul militar pentru Ucraina, arată BBC.

Una dintre problemele discutate va fi despre trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina, lucru pe care Germania ezită să îl aprobe. Tancurile Leopard 2 sunt considerate a fi cele mai performante pentru țintirea inamicului, dar și pentru protecția militarilor care le conduc, după cum arăta într-un explainer Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG