Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA la ONU: A fost „întruchiparea ironiei și ipocriziei” ca Rusia să conducă reuniunea Consiliului de Securitate


Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea Statelor Unite la ONU,
Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea Statelor Unite la ONU,

Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, l-a criticat în termeni duri pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după ce acesta a prezidat luni o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

„A fost întruchiparea ironiei și a ipocriziei ca ministrul de externe al Rusiei să prezideze Consiliul de Securitate, o reuniune privind multilateralismul, când Rusia, prin acțiunea sa unilaterală și neprovocată împotriva Ucrainei, a atacat tot ceea ce reprezintă Carta ONU”, a declarat oficialul american luni, într-un interviu acordat televiziunii CNN.

Linda Thomas-Greenfield a precizat că SUA continuă să depună eforturi pentru eliberarea cetățenilor americani deținuți în Rusia, printre care ziaristul Evan Gershkovich și Paul Whelan, un american deținut în Rusia de mai bine de patru ani.

„Facem tot posibilul pentru ca toți cetățenii americani, pentru ca Evan, pentru ca Paul să fie eliberați din teroarea pe care o trăiesc fiind în aceste colonii penale”, a adăugat Thomas-Greenfield.

Rusia a fost aleasă să conducă, pentru luna aprilie, Consiliul de Securitate al ONU, a cărui președinție este asigurată prin rotație lunară între cele 15 state membre.

În timpul discursului său de luni, Serghei Lavrov a criticat vehement țările occidentale, în special SUA, despre care a spus că „urmăresc distrugerea globalizării” și doresc „să submineze multilateralismul” în Asia-Pacific.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG