Linkuri accesibilitate

Moscova: Două clădiri nerezidențiale au fost lovite de drone


Primarul Moscovei a spus luni dimineaţă că „lovituri cu drone” au lovit în cursul nopţii două clădiri "nerezidenţiale" din capitala Rusiei.
Primarul Moscovei a spus luni dimineaţă că „lovituri cu drone” au lovit în cursul nopţii două clădiri "nerezidenţiale" din capitala Rusiei.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat luni dimineaţă că „lovituri cu drone" au lovit în cursul nopţii două clădiri „nerezidenţiale" din capitala Rusiei, fără a provoca victime, transmite AFP, preluat de Agerpres.

„Astăzi, în jurul orelor 04.00 (01.00 GMT), au fost raportate lovituri cu drone asupra a două clădiri nerezidenţiale. Nu există distrugeri grave sau victime. Toate serviciile lucrează la faţa locului", a declarat Sobianin pe Telegram.

„Fragmentele unei drone" au fost descoperite luni dimineaţă la Moscova pe o arteră importantă în apropierea Ministerului rus al Apărării, a informat agenţia rusă de presă TASS.

Serviciile de urgenţă au indicat faptul că „fragmente de dronă” au fost găsite pe Komsomolskii Prospekt la Moscova ", a transmis TASS.

Reuters relatează că Ministerul rus al Apărării a acuzat luni Ucraina de un atac cu dronă „teroristă” asupra Moscovei. Presa a raportat că au fost găsite resturi nu departe de clădirile Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării a declarat pe Telegram că două drone „au fost suprimate și prăbușite”.

Nici Ministerul Apărării, nici primarul nu au spus unde au fost interceptate dronele.

Agențiile de presă de stat din Rusia au raportat, citând serviciile de urgență, că fragmente de drone au fost găsite în apropierea unei clădiri de pe bulevardul Komsomolsky, care străbate centrul Moscovei. Clădirea se află la aproximativ 2 kilometri (1,2 mile) de clădirile Ministerului Apărării.

La începutul lunii iulie, oficialii ruși au raportat alte atacuri cu drone în suburbiile Moscovei și au spus atunci că au distrus două drone. Atunci localnicii au auzit explozii în districtul Novomoskovsk al capitalei ruse.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG