Atacul asupra petrolierului vine la o zi după ce una dintre navele de război ale Moscovei a fost lovită în Marea Neagră.
Autoritățile navale rusești au anunțat că petrolierul rusesc a fost lovit vineri la sud de strâmtoarea Kerci și a precizat că nava este pe linia de plutire.
Nave de salvare și reparații rusești au fost trimise la fața locului. Vladimir Rogov, un oficial instalat de Rusia în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, a declarat că mai mulţi membri ai echipajului navei au fost răniţi în timpul atacului.
Tancul petrolier și chimic se află sub sancțiuni americane pentru furnizarea de combustibil pentru avioane forțelor ruse din Siria care îl susțin pe președintele Bashar al-Assad, scrie AFP.
Agenția rusă de știri RIA Novosti transmite că nu au existat victime în atac, citând autoritățile rusești de salvare maritimă.
Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea anexată de Moscova, de continentul Rusiei, a fost oprit timp de trei ore și reluat sâmbătă dimineața, potrivit canalului Telegram al centrului rus de informare privind autostrăzile.
Acest atac asupra petrolierului rusesc vine la numai o zi după ce Ucraina a atacat cu drone o navă militară de desant din baza navală Novorosisk, aflată în sudul Rusiei.
Atacul ar fi fost unul de succes, scrie AFP care citează o sursă din sistemul de securitate ucrainean.
"Scopul a fost de a arăta că Ucraina poate ataca orice navă de război rusă din acea zonă", a adăugat sursa.
Flota rusă din Marea Neagră a mai fost vizată de la începutul războiului pornit de Rusia în Ucraina, dar atacurile s-au intensificat în ultimele săptămâni.
Consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak spune că „Prezența flotei ruse în Marea Neagră... va înceta” și a adăugat că „Ucraina va asigura libertatea și securitatea în Marea Neagră pentru comerțul mondial".
Numărul de atacuri în Marea Neagră de ambele părţi a crescut de când Moscova a ieşit luna trecută dintr-un acord care permitea exporturile de cereale ucrainene.
Rusia a intensificat atacurile asupra porturile Odesa, Izmail și Reni unde se află principalele terminale de încărcare a cerealelor ucrainene destinate exportului.