Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Palestinei la București: Nu cred că Iranul e capabil să ne ajute. Moscova e avantajată de situația din Orientul Mijlociu


Ambasadorul Palestinei la București, Issam Masalha, în timpul interviului pentru Europa Liberă România.
Ambasadorul Palestinei la București, Issam Masalha, în timpul interviului pentru Europa Liberă România.

Iranul nu poate să ne ajute - este mesajul transmis de ambasadorul Palestinei la București într-un interviu acordat Europei Libere România. Issam Masalha vorbește, de asemenea, despre avantajele pe care le are Moscova de pe urma conflictul din Orientul Mijlociu. 

Declarația a fost făcută în contextul în care ministrul de Externe al Iranului, Amir Abdullahian, a declarat, la o televiziune locală că, dacă, Iranul nu va apăra Gaza azi, regimul de la Teheran va fi nevoit să se confrunte cu bombe cu fosfor alb în propriile orașe.

„Noi suntem foarte clari. Susținem dreptul internațional, procesul de pace și viitorul copiilor noștri. Vrem să trăim în pace. Nu cred că Iranul este capabil să ne ajute”, a declarat Issam Masalha, ambasadorul Palestinei la București.

Ambasadorul Palestinei: Iranul nu poate să ne ajute
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:45 0:00

Issam Masalha s-a referit și la beneficiul pe care l-ar putea avea liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, de pe urma confruntării din Orientul Mijlociu, în contextul în care mai mulți analiști militari au susținut că Moscova a avea avantaje reale.

„Nu am nicio informație despre acest lucru, dar este logic ca Moscova să fie avantajată de ceea ce se întâmplă în Orientul Apropiat, pentru că ajută Moscova cel puțin să nu fie atât de mediatizată cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, mai spune ambasadorul.

Ambasadorul Palestinei: Moscova e avantajată de ce se întâmplă în Orientul Apropiat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00

Despre cum reușesc să supraviețuiască palestinienii în Fâșia Gaza, dar și care ar putea fi soluțiile, în interviul pe care îl veți putea urmări pe Europa Liberă România în cursul zilei de miercuri.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG