Linkuri accesibilitate

Generalii israelieni au aprobat ofensiva în Liban


Înfruntări la graniță dintre armata israeliană și grupul Hezbollah din apropierea orașului Kiryat Shmona din nordul Israelului
Înfruntări la graniță dintre armata israeliană și grupul Hezbollah din apropierea orașului Kiryat Shmona din nordul Israelului

Șefii Armatei israeliene „au aprobat planurile operaționale pentru o ofensivă în Liban”, relatează Times of Israel, preluat de radiovoboda.org.

Comandantul Districtului Militar de Nord al Forțelor de Apărare Israelului, generalul Ori Gordin, și șeful Departamentului de Operațiuni al Statului Major General, Oded Basiuk, au decis și pregătirea trupelor pentru luptă.

Decizia șefilor militari vine într-un moment în care atacurile grupului radical „Hezbollah” și ale unităților paramilitare palestiniene aliate în regiunile de nord ale Israelului au devenit tot mai frecvente. În același timp, temerile de creștere a ostilităților cresc.

Israelul a avertizat anterior că nu poate tolera prezența Hezbollah în apropierea granițelor sale, după atacul brutal din 7 octombrie 2023.

Autoritățile israeliene au avertizat că, dacă eforturile diplomatice de a pune capăt conflictului armat eșuează, Forțele de Apărare Israeliene vor lansa o operațiune militară pentru a împinge Hezbollah spre nord.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG