Linkuri accesibilitate

Percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție la spitalul și colegiul tehnic din Rădăuți și Poliția Suceava


Imagine generică din timpul unor percheziții efectuate de DNA.
Imagine generică din timpul unor percheziții efectuate de DNA.

Procurorii anticorupție au descins miercuri, 16 octombrie, la peste 100 de adrese din județul Suceava. Printre acestea: Spitalul din Rădăuți și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Actualizare 16:00 - Monitorul de Suceava scrie că instituţiile publice vizate de percheziţii sunt IPJ Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Colegiul Tehnic Rădăuţi.

În cazul IPJ Suceava, ancheta se referă la un poliţist care ar fi luat mită de la unii şoferi care ar fi comis abateri în trafic, iar la spitalul din Rădăuţi ancheta DNA ar viza unele angajări pentru posturile de brancardieri şi infirmieri, dar şi acte de luare de mită în cazul unor medici.

În ceea ce priveşte ancheta de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, jurnaliştii suceveni susţin că ar fi vorba de acuzaţii de mită pentru angajarea unor persoane.

Știrea inițială

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), perchezițiile au loc într-un dosar „ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2023-2024”.

„În cursul zilei de 16 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 108 locații situate pe raza județului Suceava, reprezentând trei instituții publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice”.

DNA nu a oferit încă detalii despre faptele pe care le cercetează în acest dosar, însă presa locală din Suceava – citând surse judiciare – vorbește despre angajări posibil ilegale, dar și de pretinse fapte de luare de mită ce ar fi imputate unor cadre medicale.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG