Linkuri accesibilitate

Acuzații de luare de mită în cazul Beuran. DNA face percheziții


Medicul Mircea Beuran este anchetat și pentru modul în care o pacientă a fost arsă pe masa de operație

Procurorii DNA fac percheziții, joi, la Spitalul Floreasca din București, într-un dosar de luare de mită care l-ar viza pe medicul Mircea Beuran, cât și la locuința acestuia, transmit agențiile de știri.

Parchetul anticorupție a precizat că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2018”.

„În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a confirmat că procurorii DNA fac percheziții în spital și că sunt ridicate documente, potrivit Hotnews.

Plângerea privind luarea de mită ar fi fost depusă la Direcția Națională Anticorupție de deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit și cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

„O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (...) Este vorba despre 10.000 de euro. Informațțiile pe care le dețineam acum câteva luni cu privire la posibile fapte de corupție cu privire la Beuran ar putea fi confirmate în aceste zile. Sunt implicate și alte persoane din sistemul medical, nu numai el. Aș lăsa ca procurorii să comunice numai ce pot în această fază a anchetei penale. (...)", a declarat Emanuel Ungureanu, joi, într-o intervenție la Realitatea Plus.

În celălalt caz, chirurgul Mircea Beuran a fost audiat, pe 10 ianuarie, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru a da explicații despre pacienta arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca și care a murit, pe 30 decembrie.

Beuran a stat peste trei ore la audieri și a refuzat să dea detalii jurnaliștilor. A răspuns scurt doar la câteva întrebări, susținând că se spun multe neadevăruri despre incident, că se fac mai multe anchete și trebuie așteptat rezultatul acestora.

Întrebat care este opinia lui despre cauza incendiului din sala de operație de la Spitalul Floreasca, Mircea Beuran a spus: „Nu am o opinie, cât timp eu nu am fost acolo”.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat, pe 7 ianuarie, concluziile anchetei în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca, în decembrie 2019, și a decis trimiterea, din nou, a Corpului de Control la spital pentru a clarifica și alte aspecte, inclusiv informația că a mai existat un astfel de caz.

Acest protocol atipic a fost folosit la alți zeci de pacienți", a spus ministrul Costache, care a făcut un apel ca „toți pacienții care au suferit astfel de arsuri să le semnaleze".

Medicul Mircea Beuran, fost șef al Secției Chirurgie, ar fi folosit frecvent substanța puternic inflamabilă utilizată și în cazul pacientei arse în sala de operație, potrivit raportului prezentat de ministrul Victor Costache.

Mircea Beuran a susținut atunci că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG