Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății: Incidentul de la Spitalul Floreasca s-a produs ca urmare a unor erori umane, Mircea Beuran nu mai este șef de secție


Doctorul Mircea Beuran se face vinovat, potrivit investigației preliminare, de încălcarea a 10 din cele 33 de obligații stabilite de protocol.Întreaga echipă medicală care a asistat la operație, amendată cu 30.000 lei

Ministerul Sănătății anunță că medicul Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III, „a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției” și salută decizia managementului de la Spitalul de Urgență Floreasca de a înceta acest contract.

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății, transmis luni.

Inspecția Sanitara de Stat a sancționat cu amenzi, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, pentru neregulile găsite Spitalul Floreasca și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a spuspendat, pe 30 decembrie 2019, acreditarea Spitalului Floreasca, după ce o pacientă de 66 de ani a ars pe masa de operație.

Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare. În termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării”, a anunțat Autoritatea într-un comunicat publicat pe site.

Totodată, ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat în aceeași zi că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății în cazul pacientei care a decedat și că „responsabilii vor fi sancționați conform legii”.

Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de neregului deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-u spital din România și să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat Victor Costache, la începutul ședinței de Guvern din 30 decembrie.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Medicul Mircea Beuran a susținut că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG