Linkuri accesibilitate

Adina Vălean, la audierile din Parlament: Voi pune întreaga experiență în sprijinul României


Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european, a fost audiată în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României. Ea a afirmat că își va folosi experiența în sprijinul României. La audiere a participat și premierul Ludovic Orban.

„Sunt puțin emoționată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul național și mi-a fost destul de greu în 2006 să renunț la Parlamentul național. Încă din 2007 reprezint România in Parlamentul European. Am fost vicepreședinte în Parlamentul Euroepan. Toate funcțiile pe care le-am deținut am căutat să promovez inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara naostră cât și pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor”, a spus Vălean, la începutul audierii.

Ea a adăugat că, în calitate de comisar european, își va folosi experiența acumulată în sprijinul României.

„Voi pune întreaga mea experiență în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambițios și o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor și care să facă față viitorului. Președinele ales al CE își propune să răspundă preocupărilor cetățenilor, pornind de la efectele gazelor de sere, schimbările climatice”, a subliniat Vălean.

Prioritățile enunțate de Vălean

„Sunt 25.000 de morți anual pe drumurile din România, iar impactul este cu totul covârșitor, atât la nivel uman cât și economic. România stă foarte prost la acest capitol”, a spus Vălean în Parlament.

Una dintre prioritățile asumate de Comisia Europeană este așa numita „Strategie 0”, adică zero decese pe drumurile din Uniunea Europeană, ți, până atunci, reducerea numărului de accidente la jumătate până în 2030.

Altă prioritate anunțată este autostrada Comarnic-Brașov care, în opinia sa ar trebui finalizată până în 2030.

Calendarul audierilor europene

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 și 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuși de România, Ungaria și Franța și a Executivului UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG