Linkuri accesibilitate

Al cincilea deces de coronavirus a fost înregistrat în România


Coronavirus- reprezentare grafică
Coronavirus- reprezentare grafică

A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Tot luni a fost confirmat și decesul unei femei de 72 de ani, tot din Suceava. Pacienta era internată din data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv), transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Duminică au mai fost înregistrate alte trei decese din cauza infectării cu coronavirus în România.

Luni, autoritățile au confirmat 143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Astfel, numărul total de infectări confirmate în România a urcat la 576, dintre care 15 pacienți fiind internați la terapie intensivă, șapte în stare gravă. Printre cazurile noi se numără și cel al unui deținut încarcerat le Spitalul Penitenciar Jilava.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate.

XS
SM
MD
LG