Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA laudă programul Guvernului Orban și îl încurajează pe Marcel Ciolacu să continue eliminarea corupților din PSD


Adrian Zuckerman ambasador SUA

Ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a salutat cooperarea dintre SUA şi România, lăudând programul economic al Guvernului Ludovic Orban, dar şi „curajul" preşedintelui interimar al Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, de eliminare a politicienilor corupţi.

De asemenea, reprezentantul SUA în România spus că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare. Declarația diplomatului american apare în contextul recentei decizii a administrației americane, de a retrage trupe din Germania, urmând ca o parte a efectivelor armate să fie relocate în alte state europene membre NATO.

Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

Statele Unite au decis retragerea a 11.900 de militari americani din Germania, iar oa mare parte dintre aceștia vor ajunge în Belgia, Italia și alte țări NATO. Anunțul a fost făcut miercuri de șeful Pentagonului, Mark Esper.Armata americană își va muta și cartierul general din Europa, respectiv din Germania în Belgia.

Prezent la un eveniment desfăşurat în staţiunea Eforie Nord, ambasadorul SUA a salutat în primul rând cooperarea cu România în domeniul militar. „Nu doar armata este implicată în acest parteneriat. Toţii românii au o contribuţie importantă pentru securitatea şi prosperitatea naţiunii. Lăudăm poporul român pentru acţiunile de înlăturare a reminiscenţelor comuniste şi de construire a unei naţiuni puternice, libere şi înfloritoare din punct de vedere economic, un model regional, un exemplu demn pentru celelalte state membre NATO şi UE. Statele Unite susţin în totalitate aspiraţiile României. Relaţia SUA cu România nu se bazează doar pe apărare; colaborăm intens cu partnerii români pentru consolidarea securităţii energetice şi diversificarea surselor de energie", a subliniat Adrian Zuckerman.

Ambasadorul SUA a lăudat şi asistenţa reciprocă în contracararea pandemiei. „Pe măsură ce avansăm, Statele Unite sunt angajate să asiste România pentru a-şi atinge potenţialul real şi a deveni un lider economic european. Premierul Orban a elaborat un program economic ambiţios. Programul prevede dezvoltarea imediată a şoselelor, autostrăzilor, liniilor ferate şi altor proiecte de infrastructură de care este nevoie disperată în România (...)", a subliniat Zuckerman.

„Vreau să menţionez şi curajul preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a recunoaşte că unul dintre capitolele PSD a fost afectat de infractori şi de a încheia acest capitol. Îl încurajez să continue eliminarea persoanelor corupte din PSD. România nu poate reveni la corupţia din ultimii ani. Trebuie să meargă înainte ca o democraţie liberă şi energică, de care oamenii au nevoie şi pe care o merită", a precizat Zuckerman.

„Sunt mândru să particip la acest eforturi şi sunt recunoscător României şi Constanţei pentru găzduirea armatei americane şi pentru că este un aliat nepreţuit al SUA şi NATO în promovarea securităţii interne şi internaţionale. Eu şi preşedintele Donald Trump mulţumim României pentru că este un aliat şi un prieten extraordinar", a concluzionat ambasadorul SUA.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG