Linkuri accesibilitate

Amenzi de 1,1 milioane lei și 5 dosare penale în urma controalelor anti-Covid


România - imagine generică
România - imagine generică

Peste 10.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.100.000 de lei au fost date în peste 1.600 de acțiuni de control desfășurate la nivel național de personalul MAI, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2. De asemenea, au fost deschise 5 dosare penale în care se fac cercetări față de cinci persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Aproximativ 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, împreună cu polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanți ai autorităților locale au verificat peste 5.400 de operatori economici, 229 operatori de transport persoane, 9.430 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar și aproximativ 72.000 de persoane, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Majoritatea acestora au fost aplicate pentru:

  • nepurtarea măștii de protecție,
  • nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea,
  • nerespectarea distanțării fizice.
  • nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private,
  • nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

În data de 5 februarie, au fost primite 10 apeluri telefonice la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 5 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG