Linkuri accesibilitate

Ankara. Atac terorist la sediul unei companii care produce avioane de luptă și drone. Bilanț provizoriu: Trei morți și 14 răniți

update

O explozie puternică a avut loc miecuri la Ankara. Autoritățile spun că ar fi vorba despre un posibil atac terorist.
O explozie puternică a avut loc miecuri la Ankara. Autoritățile spun că ar fi vorba despre un posibil atac terorist.

O explozie puternică a avut loc la sediul companiei de aviație turcă TUSAS din Ankara, fiind urmată focuri de armă în zonă, a informat miercuri agenția oficială Anadolu din Turcia. Primarul Ankarei a anunțat că sunt trei morți și cinci răniți, potrivit Reuters. Ulterior, ministrul de interne a declarat că numărul răniților a ajuns la 14.

Cauzele exploziei și focurilor de armă ulterioare au rămas neclare, iar unele articole din presă susțin că a avut loc un atac sinucigaș, relatează Reuters.

Actualizare ora 18:40. Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan la summitul BRICS de la Kazan, căruia i-a transmis condoleanțe pentru atacul mortal asupra unei firme de apărare din apropiere de Ankara.

Știrea inițială

Serviciile de urgență au fost trimise la fața locului, scrie agenția turcă de presă Anadolu.

„Un «atac terorist» la compania aerospațială turcă TUSAS din Ankara a dus la mai mulți morți sau răniți”, a declarat inițial ministrul turc de interne Ali Yerlikaya, fără a oferi mai multe detalii.

Ulterior, ministrul de Interne a revenit cu noi informații pe contul său de X și a scris că doi atacatori au fost prinși. Numărul răniților a ajuns la 14. Inițial, se vorbise despre existența a trei atacatori - presa turcă scria că ar fi fost trei atacatori care au detonat o bombă la intrarea în uzina de avioane și drone și că unul dintre ei ar fi reușit să intre în incintă.

Informații neconfirmate oficial vorbesc și despre o luare de ostatici.

„Condamn acest atac atroce. Lupta noastră va continua până la neutralizarea ultimului terorist”, a declarat ministrul turc de Interne.

La fața locului s-au auzit o explozie și împușcături, potrivit imaginilor distribuite de către postul privat NTV.

Imagine de la fabrica de avioane de luptă și drone în urma exploziei
Imagine de la fabrica de avioane de luptă și drone în urma exploziei

La locul atacului au ajuns ambulanțe și au fost trimiși soldați, se arată în presa locală.

Agenția turcă de știri Anadolu și angajații companiei au fost aduși în siguranță în buncăre, iar zona a fost izolată.

Ministrul Justiției de la Ankara a declarat că procurorii au deschis o anchetă și că și un procuror șef adjunct și opt procurori au fost desemnați pentru a se ocupa de caz.

Trei morți și cinci răniți într-un atat terorist la Ankara
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:15 0:00

Hurriyet.com a publicat o imagine de pe camerele de supraveghere în care apare un bărbat înarmat, despre care sursa citată spune că este unul dintre atacatori.

Compania TUSAS este un dezvoltator și producător de sisteme aerospațiale, precum avioanele de luptă și dronele. E considerată una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia. Produce, printre alte proiecte, KAAN, primul avion de luptă național din țară. Are peste 10.000 de angajați.

Știre în curs de actualizare

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG