Linkuri accesibilitate

Rusia a atacat Odesa cu rachete trei zile la rând. Cel puțin zece oameni au fost răniți


Fumul se ridică după ce o rachetă balistică rusească a lovit un depozit poștal din Odesa, Ucraina. Imagine obținută de Reuters de pe rețelele de socializare. 2 mai 2024.
Fumul se ridică după ce o rachetă balistică rusească a lovit un depozit poștal din Odesa, Ucraina. Imagine obținută de Reuters de pe rețelele de socializare. 2 mai 2024.

O rachetă balistică rusească a lovit miercuri seara un depozit poștal din portul ucrainean Odesa, rănind 14 persoane și declanșând un incendiu mare, a declarat guvernatorul regional Olehg Kiper, potrivit Reuters. Este al treilea atac consecutiv asupra Odesei în tot atâtea zile.

Un atac cu rachete rusești a rănit 13 persoane în orașul Odesa din sud-vestul Ucrainei, a anunțat primarul Odesei, Ghennadi Truhanov.

„Un alt atac balistic rusesc asupra Odesei”, a anunțat primarul orașului pe rețeaua Telegram, scrie AFP.

„13 persoane au fost rănite”, a spus el, adăugând că salvatorii se luptă cu un incendiu la scară largă, fără a oferi detalii.

Șeful companiei poștale și de curierat Nova Poșta, Volodimir Popereșniuk, a declarat pe Facebook că toți cei 18 angajați de serviciu au ajuns în siguranță la un adăpost anti-bombă înainte ca racheta să lovească o secțiune de încărcare a depozitului.

Imaginile și videoclipurile postate online au arătat flăcări și nori de fum care au înghițit clădirile, iar pompierii încearcă să stingă flăcările. Un alt videoclip arată momentul impactului, cu resturi zburând în interiorul instalației.

Rusia neagă că lovește ținte civile.

Odesa este o țintă frecventă a atacurilor rusești. În ultimele zile, rachetele rusești au lovit diverse zone din oraș în ultimele două zile și au ucis opt persoane.

De când Rusia și-a lansat invazia în februarie 2022, multe dintre atacuri au vizat infrastructura portuară a orașului.

Loviturile Rusiei asupra orașelor ucrainene au fost o constantă de la invadarea Ucrainei. În ultimele zile, armata rusă forțează progrese în mai multe locuri ale frontului, profitând de lipsa de muniție a armatei ucrainene până la sosirea sprijinului militar american, aprobat recent.

De cealaltă parte, dronele ucrainene au vizat infrastructura energetică din regiunea Smolensk din Rusia la începutul zilei de 2 mai, a declarat guvernatorul Vasili Anahin pe Telegram,potrivit RFE/RL.

„Astăzi, regiunea Smolensk a fost din nou atacată de UAV-uri ucrainene. În districtul Roslavl, inamicul a încercat să deterioreze o instalație de infrastructură energetică civilă. Nu au existat victime. Serviciile de urgență și de aplicare a legii lucrează la fața locului", a spus Anahin, fără a oferi detalii.

Separat, Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au doborât 12 drone ucrainene deasupra a cinci regiuni.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG