Linkuri accesibilitate

Atacuri cu rachete la Kiev. O persoană a fost ucisă și alte două rănite în Odesa


Un polițist inspectează rămășițele unei rachete de croazieră lansate de armata rusească și doborâtă de forțele ucrainene la Kiev.
Un polițist inspectează rămășițele unei rachete de croazieră lansate de armata rusească și doborâtă de forțele ucrainene la Kiev.

Armata rusească a lansat joi dimineață a noua serie de atacuri asupra Kievului din ultima lună, în timp ce o persoană a murit și altele două au fost rănite la Odesa.

Resturile uneia dintre rachetele lansate de armata rusească au cauzat un incendiu într-o zonă nerezidențială din estul capitalei, potrivit șefului administrației militare ucrainene din Kiev, Serghei Popko, citat de Reuters.

Atacul armatei rusești a fost lansat din Marea Caspică și a utilizat rachete de croazieră, anihilate de către forțele ucrainene, urmate de desfășurarea de drone de recunoaștere, a mai spus el.

Este a noua ofensivă din seria de atacuri lansate asupra Kievului în luna mai de armata rusească.

Atacurile sunt „fără precedent prin puterea, intensitatea și varietatea lor”, a transmis Administrația regională a capitalei ucrainene, citată de The Guardian.

Explozii au fost auzite în mai multe zone din capitala ucraineană, iar alarmele aeriene s-au activat, oamenii fiind îndemnați să rămână în adăposturi.

„Atacul asupra capitalei continuă. Nu părăsiți adăposturile în timpul alertelor”, a transmis primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe Telegram.

Atacuri cu rachete de croazieră au fost raportate și în regiunea centrală Vinniția, explozii fiind auzite și în Hmelnițki, la aproximativ 100 de kilometri distanță.

De asemenea, alarmele aeriene au fost active dimineață și în Nikolaev, după care au încetat.

O persoană a murit și alte două au fost rănite la Odesa

O persoană a fost ucisă de o rachetă rusă asupra unei instalații industriale din orașul Odesa, din sudul Ucrainei.

Încă două persoane au fost rănite în atacul de la Odesa, a scris purtătorul de cuvânt al administrației militare Serghei Bratciuk pe Telegram, scrie Reuters.

„Cele mai multe dintre rachetele inamicului au fost doborâte deasupra mării de Forțele Aeriene. Din păcate, un obiectiv industrial a fost lovit: o persoană a murit, două au fost rănite”, a anunțat el, potrivit The Guardian.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG