Linkuri accesibilitate

Atacurile rusești din Ucraina au ucis un copil. Mai multe clădiri au fost distruse. Rusia spune că a distrus drone navale la Marea Neagră


Forțele ucrainene au spus că au doborât cea mai mare parte din dronele rusești care au atacat orașele în noaptea de miercuri spre joi.
Forțele ucrainene au spus că au doborât cea mai mare parte din dronele rusești care au atacat orașele în noaptea de miercuri spre joi.

Ucraina a anunțat joi că a doborât 17 din 22 de drone rusești care i-au atacat teritoriul miercuri noapte și că un copil a fost ucis în sudul țării în urma bombardamentelor de artilerie.

Procuratura Generală a Ucrainei a declarat că un băiat de șase ani a fost ucis și alte patru persoane, inclusiv fratele său de 13 ani, au fost rănite de bombardamentele rusești în satul Novodmytrivka din regiunea Herson, potrivit Reuters.

Separat, forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât drone în mai multe regiuni din sudul și nordul Ucrainei.

„În noaptea de 14 septembrie 2023, de la 21:00 la 2:30 a.m., invadatorii ruși au atacat Ucraina cu mai multe grupuri de tip Shahed-136/131 (drone) din trei direcții”, se arată într-o postare pe Telegram.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak, a declarat că trei drone erau deasupra regiunii, distrugând mai multe clădiri.

„O altă parte a regiunii a fost lovită peste noapte de artilerie și rachete”, a spus el.

De asemenea, se pare că resturi de drone au distrus parțial o casă în apropiere de regiunea Nikopol din aceeași regiune.

De cealaltă parte, Rusia afirmă că a distrus cinci drone navale ucrainene în Marea Neagră în noaptea de miercuri spre joi, precum şi mai multe drone aeriene în peninsula anexată Crimeea şi în vestul Rusiei, fără a anunţa victime în acest stadiu.

„Joi, în jurul orei locale 05:00, forţele armate ucrainene au încercat să atace în Marea Neagră, cu cinci drone navale, nava de patrulare 'Serghei Kotov' a Flotei ruse de la Marea Neagră", a anunţat Ministerul Apărării rus pe Telegram, nformează joi AFP.

Cele cinci drone au fost distruse de tiruri ale navei ruse, a adăugat ministerul, fără a informa despre eventuale victime sau pagube materiale.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG