Linkuri accesibilitate

Cel puțin doi morți în urma unor atacuri rusești în Harkov și Herson


Câteva rachete au lovit Harkovul, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei. 24 Iulie 2024.
Câteva rachete au lovit Harkovul, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei. 24 Iulie 2024.

Bombardamentele rusești și atacurile cu rachete asupra regiunilor ucrainene din 24 iulie au ucis cel puțin două persoane, au rănit alte câteva și au deteriorat infrastructura portuară din portul dunărean Ismail, au transmis autoritățile ucrainene, scrie RFE/RL.

O femeie în vârstă a murit în orașul sudic Herson în timpul bombardamentelor rusești din timpul nopții, a anunțat administrația militară regională.

Mai multe lovituri cu rachete asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au ucis cel puțin un civil, a declarat primarul Igor Terehov pe Telegram.

„Prima lovitură a vizat o zonă industrială dintr-unul dintre districtele Harkovului. A doua a lovit o zonă a unei întreprinderi private, incendiind o clădire. Există rapoarte despre o persoană moartă”, a spus Terehov.

Guvernatorul Harkovului, Oleg Siniehubov, a declarat separat că o clădire industrială a fost incendiată în atacul asupra unui cartier al orașului.

Oleg Kiper, guvernatorul regiunii sudice Odesa, a anunțat că drone rusești au lovit zona portului dunărean Ismail, esențial pentru exporturile de cereale ale Ucrainei.

„Infrastructura portuară și un bloc de apartamente au fost vizate de ruși”, a scris Kiper pe Telegram, adăugând că trei persoane au fost rănite.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că sistemele sale de apărare aeriană au doborât 17 din cele 23 de drone lansate de Rusia asupra țintelor ucrainene. Potrivit comandantului forțelor aeriene ucrainene, generalul Mikola Olesciuk, majoritatea dronelor au fost doborâte deasupra regiunii Odesa.

Între timp, ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au doborât trei drone ucrainene deasupra regiunii Belgorod.

Ucraina, a cărei infrastructură civilă și energetică a fost devastată de atacurile neîncetate cu rachete și drone rusești, a vizat, la rândul său, instalațiile de rafinare a petrolului și alte instalații producătoare de combustibil din interiorul Rusiei care lucrează pentru armată.

Într-un interviu acordat The Guardian, comandantul militar al Ucrainei, generalul-colonel Oleksandr Sîrski, a declarat pe 24 iulie că, până în prezent, dronele ucrainene au vizat „aproximativ 200 de situri de infrastructură critică”, cum ar fi fabrici, depozite de combustibil și depozite de muniții adânc în interiorul Rusiei, toate fiind legate de „logistica militară”.

Ucraina a susținut, de asemenea, că dronele sale maritime au scufundat sau dezactivat o treime din toate navele de război rusești din Marea Neagră.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG