Linkuri accesibilitate

Au început audierile pentru destituirea lui Trump


Donald Trump
Donald Trump

Ambasadorul Statelor Unite în Uniunea Europeană, Gordon Sondland, a declarat în timpul audierilor privind destituriea liderului de la Casa Albă că președintele Donald Trump a fost mai interesat de investigarea rivalului său politic decât de Ucraina.

William Taylor, însărcinatul american cu afaceri în Ucraina a declarat în fața Comisiei speciale a Camerei Reprezentanților că președintele a încercat să facă presiuni asupra colegilor ucrainieni pentru a-l investiga pe Joe Biden, rivalul său politic pentru cursa electorală din 2020.

Avocatul lidrului de la Casa Albă, Rudy Giuliani s-a declarat nevinovat, după ce Congresul SUA a început miercuri o serie de audierei istorice în vederea destituirii președintelui american, Donald Trump, pe care democrații îl acuză de abuz de putere. Avocatul personal al președintelui american, acuzat că a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a deschide o investigație împotriva senatorului democrat Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA în perioada lui Barak Obam, a declarat că „nu a făcut nimic rău”.

Democraţii vor să desfăşoare ancheta privind destituirea preşedintelui Donald Trump "fără ranchiună" şi „fără întârziere", a declarat miercuri congresmanul Adam Schiff, deschizând noua fază, publică a audierilor.

Sub privirile camerelor de filmat, Camera Reprezentanţilor a început interogarea lui William Taylor, însărcinatul cu afaceri american la Kiev, şi a lui George Kent, înalt responsabil al Departamentului de Stat specializat în Ucraina.

Cei doi diplomaţi au povestit deja în spatele uşilor închise despre eforturile desfăşurate de apropiaţi ai preşedintelui republican pentru a forţa Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, bine plasat pentru a deveni candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din 2020.

Tot în deschiderea audierilor, un congresman republican a spus că ancheta este "o campanie de calomnii orchestrată cu meticulozitate în media".

Ancheta se înscrie "într-o operaţiune desfăşurată de trei ani de democraţi, de media corupte şi de birocraţi partizani care vor să anuleze rezultate alegerilor din 2016", a afirmat Devin Nunes, în numele republicanilor din comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor

Preşedintele american, Donald Trump a declarat miercuri că este "prea ocupat" pentru a urmări la televizor audierile din Congres a doi oficiali americani în cadrul procedurii de destituire care îl ameninţă. Liderul de la Casa Albă a spus și anterior că ancheta declanșată împotriva sa, pornită ca urmare a discuției telefonice pe care a avut-o cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, că ar fi „cea mai mare înșelătorie din istoria politicii americane”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG