Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump crede că ancheta care îl vizează este „cea mai mare înșelătorie din istorie”


Președintele Donald Trump a descris ancheta declanșată împotriva sa, pornită ca urmare a discuției telefonice pe care a avut-o cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, ca fiind „cea mai mare înșelătorie din istoria politicii americane”.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au lansat o anchetă ce urmăreşte declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui american.

Mesajul video de 38 de secunde al președintelui american, postat pe rețelele de socializare, vine drept răspuns la această anchetă.

Donald Trump a susţinut în mesajul său că democrații au inițiat procedura de destituire pentru că „vor să confişte totul”, menţionând că este vorba de arme, servicii medicale, dar şi de voturi, judecători şi libertate.

„Luptăm să secăm mlaștina asta și exact asta fac (...) Încearcă să mă oprească pentru că eu lupt pentru voi și nu voi lăsa niciodată să se întâmple acest lucru”, a spus liderul de la Casa Albă.

În centrul scandalului este conversația telefonică pe care Donald Trump a avut-o pe 25 iulie cu președintele Ucrainei Volomir Zelenski.

În cadrul convorbirilor pe care le-a avut cu omologul său ucrainean, președintele Trump i-a cerut lui Zelenski ajutor pentru investigarea rivalului său politic, Joe Biden, care a intrat în cursa pentru a fi candidatul democraților la alegerile din 2020, și a fiului acestuia, Hunter Biden, fost membru al consiliului de administrație al unei companii energetice din Ucraina, conform stenogramei convorbirii publicate de Casa Albă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG