Linkuri accesibilitate

AUR a aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni


Europarlamentarii Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu și Şerban Dimitrie Sturdza au intrat miercuri în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE).
Europarlamentarii Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu și Şerban Dimitrie Sturdza au intrat miercuri în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE).

Cei şase europarlamentari AUR, trimiși prin votul din 9 iunie în Parlamentul European, au aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE).

Conducerea conservatorilor și reformiștilor europeni a aprobat miercuri integrarea europarlamentarilor AUR în grup.

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conservatoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform unui comunicat de presă al partidului.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut 6 mandate, cu 1.334.905 voturi exprimate, adică 14,93%.

Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Şerban Dimitrie Sturdza fac parte, de miercuri, din rândul conservatorilor și reformiștilor europeni.

Din CRE mai fac parte: Lege și Justiție (PiS - Polonia), Frații Italiei (ai Georgiei Meloni, Partidul Civic Democrat din Cehia și Noua Alianță Flamandă din Belgia.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG