Linkuri accesibilitate

Locuitorii din teritoriile ocupate de ruși, avertizați să plece în contextul unei contraofensive ucrainene


Oficialii de la Kiev i-a îndemnat pe oamenii simpli din zonele din est ocupate de ruși ar trebui să plece.
Oficialii de la Kiev i-a îndemnat pe oamenii simpli din zonele din est ocupate de ruși ar trebui să plece.

Kievul i-a îndemnat indirect marţi pe ucrainenii din teritoriile ocupate de Rusia să fugă din zonă în contextul apropiatei contraofensive a forţelor armate ucrainene, relatează miercuri DPA şi Unian.

„Îi sfătuiesc pe ucrainenii din teritoriile temporar ocupate fie să plece în ţări terţe, fie să se pregătească”, le-a transmis vicepremierul Irina Vereşciuk într-un mesaj pe Telegram, fără să ofere mai multe detalii.

„Nu e deloc linişte în teritoriile ocupate. Şi nici nu este surprinzător. Responsabilii ocupantului (rus) mai au încă puţin timp să plece de acolo", afirmă Vereşciuk.

Ea a mai spus că unii dintre aceştia au început deja „să-şi facă bagajele" şi că ar „fi bine dacă i-ar lua şi pe colaboraţionişti cu ei”.

Iar oamenii simpli din aceste zone ar trebui să se refugieze, a insistat ea.

„Ştiţi ce aveţi de făcut, aveţi grijă de voi şi de copiii voştri", le-a transmis acestora vicepremierul ucrainean.

Pe de altă parte, Statul Major ucrainean a anunţat marţi că avioane de luptă ruse şi ucrainene şi unităţi de artilerie au intrat în acţiune în estul ţării.

Statul Major ucrainean nu a oferit detalii cu privire la locurile exacte al acestor lupte.

Partea ucraineană a comunicat de asemenea despre distrugerea a două sisteme ruseşti de război electronic, dar această informaţie nu a putut fi verificată dintr-o sursă independentă.

XS
SM
MD
LG