Noile sancțiuni ale Marii Britanii pentru Rusia vizează generali și susținători ai armatei lui Putin
Regatul Unit a anunțat un nou val de sancțiuni care vizează „atât generalii care comit atrocități în prima linie, cât și persoanele și întreprinderile care susțin armata lui Putin”, a declarat joi șefa diplomației britanie, Liz Truss.
„Depravarea atacului Rusiei asupra poporului Ucrainei este clară pentru toată lumea. Aceștia vizează în mod deliberat spitalele, școlile și nodurile de transport din Mariupol și nu numai, așa cum au făcut-o în Cecenia și Siria”, a declarat ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, într-un comunicat.
„Marea Britanie este neclintită în sprijinul pentru Ucraina și în tragerea la răspundere a lui Putin și a regimului său. Noul val de sancțiuni de astăzi lovește generalii și companiile de apărare care au sânge pe mâini”, a adăugat Truss.
Guvernul Regatului Unit impune sancțiuni următoarelor persoane „ca răspuns la războiul continuu de agresiune din Ucraina”:
- Lt. Col. Azatbek Omurbekov, un ofițer comandant în armata rusă, implicat în masacrul de la Bucea
- Col. general Andrei Serdiukov, comandantul forțelor aeriene
- General-major Valery Fliustikov, comandantul Forțelor de Operațiuni Speciale ruse
- Colonelul general Nikolai Bogdanovsky, prim-adjunct al șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse.
Președintele SUA, Joe Biden, va anunța un nou pachet de asistență de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina
Președintele american Joe Biden va anunța joi care va fi conținutul noului pachet de asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina, potrivit unui oficial citat de CNN.
Biden pregătește un pachet suplimentar de asistență de 800 de milioane de dolari, după o decizie similară luată la începutul acestei luni.
În declarațiile sale, Biden intenționează să informeze americanii cu privire la eforturile SUA de a sprijini poporul Ucrainei, împreună cu dezvăluirea conținutului noului pachet de asistență, care a fost finalizat în ultimele zile.
Primul pachet ar urma să vină la o săptămână după ce administrația Biden a autorizat un alt pachet de securitate de 800 de milioane de dolari, care includea radare de artilerie și anti-artilerie, pentru prima oară de la începutul invaziei ruse.
Administrația Biden lucrează pentru a obține asistența militară către Ucraina cât mai repede posibil, deoarece consideră că războiul este într-o etapă critică și că asistența SUA continuă ar putea face diferența atunci când atacul mai agresiv al Rusiei asupra estului Ucrainei se intensifică.
Peste 1.000 de cadavre ale civililor uciși de ruși sunt în morgile din zona Kievului
Peste 1.000 de cadavre ale civililor sunt în morgile din zona Kievului, a declarat pentru AFP, vicepremierul ucrainean Olga Stefanișina. „1.020 de trupuri ale civililor, doar ale civililor, sunt în morgile din regiunea Kiev”, a declarat ea.
Olga Stefanișina a precizat că este vorba de oameni care au fost găsiți morți în imoblie sau pe străzi.
Un responsabil ucrainean a declarat că civilii „au fost uciși sau torturați până la moarte” de trupele ruse.
Doar în Bucea, aproape 300 de persoane au fost îngropate în gropi comune, potrivit unui bilianț al autorităților ucrainene din 2 aprilie.
Joi, poliția regională din Kiev a anunțat că a dezgropat nouă cadavre ale civililor din Borodianka. „Aceste persoane au fost ucise de ocupați și câteva dintre victime prezintă semne de tortură”, a acuzat pe Facebook șeful poliției locale, Andrii Nebitov.
Kievul acuză Rusia de masacrarea a sute de civili în timpul ocupației din regiune, în luna martie.
Estonia, prima țară europeană care recunoaște oficial acțiunile Rusiei în Ucraina drept genocid
Joi, Parlamentul Estoniei a aprobat o rezoluție care numește agresiunea Rusiei și crimele de război ulterioare împotriva Ucrainei drept un act de genocid și a îndemnat alte țări să facă același lucru, scrie The Kyiv Independent.