Linkuri accesibilitate

O rachetă a lovit un bloc din Kiev sâmbătă dimineața Pompierii au sosit la fața locului pentru a interveni. Foto: Reuters/ Gleb Garanich
O rachetă a lovit un bloc din Kiev sâmbătă dimineața Pompierii au sosit la fața locului pentru a interveni. Foto: Reuters/ Gleb Garanich

Rusia atacă Ucraina | Lupte grele pe străzile din Kiev. Mai multe bănci rusești vor fi deconectate de la SWIFT

Kievul nu a cedat în cursul nopții, dar bătălii dure se dau pe străzile capitalei Ucrainei. SUA, Marea Britanie, Canada, dar și UE au decis să impună sancțiuni pe numele lui Vladimir Putin.

În Kiev și marile orașe din Ucraina se dau bătălii dure, dar Capitala nu a cedat. În cursul nopții, un pod din centrul capitalei Ucrainei a fost distrus. Explozii și focuri de armă s-au auzit constant în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Lupte dure au loc și în Harkov, Mariupol, Odesa, dar și alte orașe din Ucraina.

Președintele Zelenski a făcut apel la armată să reziste atacului, în timp ce SUA s-au pregătit să-l evacueze din Kiev, potrivit Washington Post. Propunerea a fost refuzată de Zelenski.

Rezoluția ONU de condamnare a Rusiei a picat la vot, iar statele din Vest impun noi sancțiuni împotriva mai multor oficiali ruși, printre care și Vladimir Putin.

Polonia, Cehia și Bulgaria și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești.

15:13 26.2.2022

Președintele Zelenski susține că peste 100.000 de soldați ai Rusiei se află pe teritoriul Ucrainei și atacă în mai multe orașe.

Ucraina a decis să instituie noi măsuri privind deplasarea populației. Primarul Kievului a precizat că toți civilii care se vor afla pe stradă între 17.00 și 08.00 vor fi considerați sabotori. Până sâmbătă, interdicția era între 22.00 și 08.00.

15:06 26.2.2022

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum și a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparțin companiilor din Federația Rusă". Potrivit acestuia, procedurile vor demara sâmbătă.

Oficialul a adăugat că România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internațională de Investiții.

Marea Britanie a decis închiderea spațiului aerian pentru aeronavele rusești, iar Moscova aplică o măsură similară pentru aeronavele britanice. Bulgaria, Letonia și Estonia au închis spațiul aerian pentru zborurile rusești sâmbătă.

13:43 26.2.2022

Polonia anunță că a preluat 100.000 de persoane care au trecut granița din Ucraina după începerea războiului declanșat de Rusia.

Au fost deschise toate punctele de frontieră de la granița Ucrainei cu Polonia pentru ca populația care fuge din cauza războiului să poate trece și pe jos, informează Reuters.

10:57 26.2.2022

Site-ul sputnik.md a fost interzis din această dimineață. Decizia a fost luată de directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG