Linkuri accesibilitate

O rachetă a lovit un bloc din Kiev sâmbătă dimineața Pompierii au sosit la fața locului pentru a interveni. Foto: Reuters/ Gleb Garanich
O rachetă a lovit un bloc din Kiev sâmbătă dimineața Pompierii au sosit la fața locului pentru a interveni. Foto: Reuters/ Gleb Garanich

Rusia atacă Ucraina | Lupte grele pe străzile din Kiev. Mai multe bănci rusești vor fi deconectate de la SWIFT

Kievul nu a cedat în cursul nopții, dar bătălii dure se dau pe străzile capitalei Ucrainei. SUA, Marea Britanie, Canada, dar și UE au decis să impună sancțiuni pe numele lui Vladimir Putin.

În Kiev și marile orașe din Ucraina se dau bătălii dure, dar Capitala nu a cedat. În cursul nopții, un pod din centrul capitalei Ucrainei a fost distrus. Explozii și focuri de armă s-au auzit constant în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Lupte dure au loc și în Harkov, Mariupol, Odesa, dar și alte orașe din Ucraina.

Președintele Zelenski a făcut apel la armată să reziste atacului, în timp ce SUA s-au pregătit să-l evacueze din Kiev, potrivit Washington Post. Propunerea a fost refuzată de Zelenski.

Rezoluția ONU de condamnare a Rusiei a picat la vot, iar statele din Vest impun noi sancțiuni împotriva mai multor oficiali ruși, printre care și Vladimir Putin.

Polonia, Cehia și Bulgaria și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești.

07:16 26.2.2022

Apărarea Kievului a fost principala misiune a armatei ucrainene. Rusia a atacat cu tancuri și rachete Capitala Ucrainei, dar nu a reușit să obțină controlul total. Desfășurarea evenimentelor din a doua zi a războiului declanșat de Rusia.

Rusia a invadat Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, 24 februarie. Urmăriți desfășurarea evenimentelor în prima zi de atac.

07:22 26.2.2022

Oficialii au cerut populației să stea în adăposturi, stații de metrou, subsoluri și să nu se apropie de ferestre. Sirenele s-au auzit toată noaptea în Kiev, în timp ce pe străzile orașului s-au purtat bătălii dure. Rușii au atacat mai multe cartiere, dar nu au reușit să obțină controlul asupra Capitalei.

Civilii au fost înarmați cu peste 18.000 de arme și cocktailuri molotov. Un pod din Kiev a fost distrus.

Peste 50 de explozii s-au auzit azi noapte în Kiev, potrivit BBC.

07:45 26.2.2022

Statele Unite au anunțat, vineri seara, că vor impune sancțiuni lui Vladimir Putin și ministrului de externe, Serghei Lavrov. Declarații similare au venit din partea Marii Britanii și UE, după războiul declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a precizat că interdicţia de a călători în Statele Unite va face "parte" din aceste măsuri.

Cei doi se alătură unei liste de lideri sancţionaţi direct de Statele Unite, printre care liderul iranian Ali Khamenei, dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, preşedintele sirian Bashar Al-Assad și preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro.

Noile sancțiuni ale Statelor Unite vin în completarea celor pe care le-au anunțat deja legate de băncile rusești și importurile de tehnologie. Sancțiuni vor fi impuse și fondului rus de investiții.

08:09 26.2.2022

„Vrem să ne asigurăm că sufocăm regimul rus!", a declarat ministrul canadian de externe, Mélanie Joly, citat de AFP.

Premierul Trudeau a anunțat a treia serie de sancțiuni, care îi vizează direct pe Vladimir Putin și ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, dar și regimul din Belarus.

Canada se numără printre statele care cer retragerea Rusiei din sistemul bancar SWIFT.

UE nu a luat o astfel de decizie din cauza opoziției Germaniei, Italiei și Ungariei.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG