Linkuri accesibilitate

Biroul de Evidență a Populației din Primăria Capitalei se închide: 70 de angajați, în izolare


Gabriela Firea a anunțat închiderea Biroului de Evidență din cadrul Primăriei Capitalei

Primarul general Gabriela Firea a anunțat închiderea Biroului de Evidență din cadrul Primăriei Capitalei după ce o angajată din cadrul direcției a recunoscut, abia miercuri, că a fost în Israel alături de bărbatul de 60 de ani confirmat pozitiv la Spitalul Gerota.

În urma deciziei, cei 70 de angajați au fost plasați în izolare voluntară la domiciliu ca măsură de precauție.

„Am închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei începând din această dimineaţă, pentru că o colegă de la acest birou a anunţat abia azi dimineaţă faptul că s-a aflat în excursie în Israel cu pacientul de 60 de ani, fost ofiţer, angajat la DSP Sector 4. Şi pentru că a informat doar astăzi conducerea, am luat măsurile care s-au dispus la nivel naţional, şi anume: toate cele 70 de persoane angajate la Biroul de Evidenţă a Populaţiei au intrat de azi dimineaţă în izolare la domiciliu. Li se vor face testele necesare şi procedăm deja la dezinfecţia tuturor birourilor, holurilor, toaletelor, intrărilor din zona de Evidenţă a Populaţiei”, a declarat Gabriela Firea la ședința Consiliului General al Capitalei.

Activitatea direcției va fi asigurată de către directorul Biroului de Evidență care va prelua de acasă cazurile urgente.

„Pentru urgenţele pe care le vor avea cetăţenii, pentru că vor fi şi astfel de situaţii, am luat legătura cu directorul de la Biroul de Evidenţă a Populaţiei. Va lucra de acasă, va avea computer, aparat foto, ştampilă, registre, documente, tot ceea ce este necesar, pentru a elibera documentele care sunt urgenţe. Deci nu se închide activitatea, dar se lucrează de la domiciliu, pentru protecţia atât a cetăţenilor, cât şi a angajaţilor de la biroul de Evidenţă a Populaţiei”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, Primăria București a decis suspendarea activității biroului de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Generale până în 22 martie, după ce că o angajată a biroului a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

„Ieri am decis suspendarea Relațiilor cu Publicul de la Primăria Capitalei până pe 22 martie, tocmai pentru că o colega din Primărie este infectată cu COVID-19. Acum 2 zile am solicitat închiderea școlilor și grădinițelor până după Paște, teatrele Primăriei Capitalei și-au întrerupt activitatea, la fel ca manifestările culturale cu un număr mare de oameni", a transmis primarul general.

La nivel național, sunt 31 de cazuri de infectare cu coronavirus, printre care se numără și 12 pacienți din București. Șase dintre aceste cazuri provin prin infectare de la un bărbat de 60 de ani, fost ofițer M.A.I., care nu a spus că se întorsese la 26 februarie din Israel, dimpotrivă, a dat o declarație în care a spus că nu a călătorit în străinătate în momentul în care s-a internat la Spitalul Dimitrie Gerota.

De la pacientul 26, România se află în scenariul doi de intervenție, astfel încât autoritățile au dispus interzicerea tuturor evenimentele publice cu o prezență mai mare de 100 de persoane, sistarea exporturilor de medicamente sau decalarea programului de muncă pentru persoanele care se deplasează cu mijloace de transport în comun.

XS
SM
MD
LG