Linkuri accesibilitate

Pacientul cu numărul 47 depistat cu coronavirus în România


Imagine cu Covid-19
Imagine cu Covid-19

UPDATE - Încă două cazuri, care ridică totalul infectărilor la 47: o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România pe 29 februarie și un bărbat de 48 de ani din București, asimptomatic, contact direct cu fiul pacientului internat la Spitalul Gerota. Fiul pacientului de la Gerota este angajat SRI, spun surse neoficiale.

UPDATE - Cazul 45 - Bărbat, 20 de ani, din Iași. A venit din Italia pe 10 martie și a intrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic și va fi transportat în această seară la cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat.

UPDATE - Cinci cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost înregistrare miercuri în România, anunță autoritățile. Numărul total al cazurilor ajunge, astfel, la 44. Este vorba de cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți în țară din Italia prin Vama Nădlac pe 9 martie și care au fost carantinați în Arad imediat de la sosire aflați în legătură cu bărbanul de 57 de ani diagnosticat pe 10 martie (cazul 26).

Până la ora 17.00 se aflau în carantină 577 de persoane, iar în autoizolare 12.678.

UPDATE - România confirmă al 39-lea caz de infectare cu coronavirus: un bărbat de 52 de ani din Constanța, care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Pacientul a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă. Dacă informațiile date de pacient se confirmă, acesta este primul caz de transmitere comunitară din România.

UPDATE - Pacientul cu nr 38, tot din București, un alt contact al polițistului care a stat internat la Spitalul Gerota.

Este vorba despre o femeie de 54 de ani. Ajungem astfel la al 18-lea caz de coronavirus în Capitală și al nouălea caz raportat astăzi, 11 martie.

CITIȚI INFORMAȚII ACTUALIZATE ÎN TIMP REAL PE LIVEBLOGUL EUROPEI LIBERE DESPRE EVOLUȚIA CORONAVIRUSULUI ÎN ROMÂNIA ȘI ÎN LUME

UPDATE - al 37-lea caz de coronavirus. Tot din București. Al 17-lea în Capitală

Este un bărbat de 47 de ani, care s-a întors de la Stuttgart pe 2 martie și a prezentat primele simptome la 6 martie. Este internat la Spitalul Victor Babeș.

UPDATE - 36 de cazuri depistate, al 16-lea în București.

Este un bărbat de 56 de ani, care a călătorit în Israel între 22 și 29 februarie. Ieri seară starea lui s-a agravat și acum este internat la terapie intensivă, la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Al șaptelea caz declarat oficial astăzi.

CITIȚI INFORMAȚII ACTUALIZATE ÎN TIMP REAL PE LIVEBLOGUL EUROPEI LIBERE DESPRE EVOLUȚIA CORONAVIRUSULUI ÎN ROMÂNIA ȘI ÎN LUME

UPDATE- Încă trei cazuri de coronavirus confirmate în România, astfel că numărul celor contaminați a ajuns la 35. Doar astăzi avem declarate șase noi cazuri până la ora 15.30

Un bărbat de 55 de ani din București, care a fost în contact cu polițistul pensionar care a mințit, internat fiind în spital, că a fost în Israel. Este al șaptelea caz de contagiune de la polițistul de 60 de ani.

Bărbat din București de 31 de ani, aflat în izolare acasă

Femeie de 51 de ani din Covasna, aflată în izolare după ce a venit pe 8 martie din Italia

UPDATE - Cazul 32 depistat la un bărbat de 38 de ani din Iași, care s-a aflat în contact cu un alt caz confirmat cu coronavirus în Polonia, la Varșovia. Românul din Iași se afla în autoizolare de pe data de 9 martie, potrivit informațiilor furnizate de autorități.

UPDATE - Al 31-lea caz depistat cu coronavirus este un bărbat de 42 de ani, confirmat la Iași, la câteva zile după ce a revenit în țară din Veneția. Autoritățile au anunțat că bărbatul a venit în România pe 2 martie, primele simptome i-au apărut două zile mai târziu, iar pe 11 martie a ajuns la Spitalul de boli infecțioase din Iași

Un nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineață, al 30-lea caz la nivel național, a anunțat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Este vorba de o femeie de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul care a fost internat în Spitalul Gerota, un polițist pensionar care a stat internat în spitalul MAI, după ce a fost în Israel, fără să anunțe în prealabil. Este posibil ca spitalul să intre în carantină.

Pacienta 30 este medic gastroenterolog la Spitalul Dimitrie Gerota unde un fost ofițer M.A.I. a fost internat mai multe zile înainte să fie depistat pozitiv cu coronavirus.

Acesta este al unsprezecelea caz de îmbolnăvire în Capitală și al patrulea care a intrat în contact direct cu bărbatul de 60 de ani care a fost internat la Spitalul Gerota.

Acesta bărbat a fost internat inițiat cu simptomatologie diferită față de cea a infectării cu coronavirus și le-a ascuns medicilor că a fost în Israel înainte de se interna.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Bogdan Despescu a susținut că, imediat după confirmarea cazului, la Spitalul Gerota s-au luat măsuri, iar toate persoanele care au intrat în contact cu pacientul vor fi verificare și se va dispune izolarea sau trimiterea în carantină. O anchetă epidemiologică este în desfășurare la unitatea spitalicească.

,,Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.

Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni", a transmis, marți, Ministerul Sănătății.

În România au fost înregistrate marți douăsprezece noi cazuri de infectare cu coronavirus. De la începutul epidemiei, șapte pacienți s-au vindecat și au fost externați.

De miercuri intră în vigoare măsura Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care toate școlile și grădinițele vor fi închise. Astfel, aproximativ trei milioane de copii vor rămâne acasă, ca măsură preventivă, până pe 22 martie.

Rata de infectare cu coronavirus ar putea ajunge la un nivel foarte mare și, astfel, se pot impune măsuri restrictive mai dure, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

O nouă ședință Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă este programată miercuri, de la ora 9. Autoritățile ar urma să impună noi măsuri restrictive precum anularea curselor aeriene din și spre nordul Franței și Madrid.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG