Linkuri accesibilitate

VIDEO Bogdan Licu este propus prim-adjunct la PG. DNA și DIICOT, adjuncți noi


Predoiu: Foarte greu de refuzat un procuror care a redeschis dosarul Revoluției
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00

Predoiu: Foarte greu de refuzat un procuror care a redeschis dosarul Revoluției

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, propunerile pentru funcţiile de adjuncți şi şefi de secţie la Parchetul General, DNA și DIICOT, Bogdan Licu fiind propus prim-adjunct al procurorului general, iar candidatura Oanei Schmidt-Hăineală pentru adjunct la DIICOT a fost respinsă, în urma interviurilor organziate pentru aceste funcții de Minister.

Propunerile pentru ocuparea unor funcţii de conducere sunt:

a) Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ - Dimitrie-Bogdan Licu;

b) Adjunct al Procurorului General al PICCJ - Maria Magdalena Militaru;

c) Procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ - Adriana Denisa Cristodor;

d) Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a PICCJ - Cătălin Ranco Pițu;

e) Adjunct al Procurorului şef al DIICOT - Oana Daniela Pâțu;

f) Adjunct al Procurorului şef al DNA - Mădălina Scarlat.

Propunerile vor fi trimise, marți, la Secţia de procurori a CSM pentru avizare, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Nu au fost făcute numiri la toate posturile scoase la concurs, ministrul Cătălin Predoiu va organiza o altă procedură de selecție.

A rămas în continuare liber un post de procuror adjunct la DNA.

Nu au fost ocupate alte trei funcții de conducere: procuror-şef secţie - Secţia de resurse umane şi documentare – PÎCCJ, procuror-şef secţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – DNA, procuror-şef secţie - Secţia de combatere a corupţiei - DNA.

Oana Schmidt-Hăineală, care candida pentru o funcție de adjunct al DIICOT, a fost respinsă.

Bogdan Licu nu a avut contracandidat, propunerea sa nefiind astfel o surpriză. Cătălin Predoiu nu a ținut însă cont de acuzațiile de plagiat la adresa procurorului Licu. De altfel, la interviul cu comisia de selecție de la Ministerul Justiției, Bogdan Licu a minimalizat plagiatul de care este acuzat.

El a spus că acuzația de plagiat este o acuzație singulară și că nu i-a folosit la nimic doctoratul. „Nu am fost profesor, nu am folosit nici măcar acronimul de dr. In afară de CV”, a spus Licu.

Bogdan Licu a fost acuzat că mai mult de jumătate din teza de doctorat este copiată.

În plus, pe 9 decembrie, o anchetă a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), arată că Bogdan Licu a copiat mare parte dintr-un capitol pe care l-a scris într-o carte apărută în 2005, opt surse nu sunt menționate nicăieri, iar în lucrare sunt copiate cuvânt cu cuvânt bucăți din două legi.

Procuroarea Oana Schmit Hăineală a declarat, în timpul interviului pentru funcţia de adjunct al DIICOT, că a fost la locul nepotrivit când a ocupat funcţia de secretar de stat în mandatul lui Florin Iordache, atunci când s-a emis OUG 13.

„Am fost detaşată la MJ pentru o scurtă perioadă. Din punctul meu de vedere, este cel mai nefast episod al carierei mele. Nu eu am scris OUG 13, aşa cum citesc în presă de 3 ani încoace. Consider că am fost la locul nepotrivit. Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu mi-aş fi dat acceptul pentru detaşarea la minister”, a spus Hăineală.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Ministerul Justiţiei a demarat procedura de selecţie pentru ocuparea a 10 posturi de adjuncți și șefi de secții, plus postul de prim-adjunct al procurorului general.

Pe 21 ianuarie, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat propunerile pe care le va înainta CSM pentru funcțiile de conducere din marile parchete, în urma concursului pe care l-a organizat.

Astfel, Gabriela Scutea este propus pentru conducerea Parchetului General, Crin Bologa ar putea prelua șefia DNA și Giorgiana Hosu este propusă pentru funcția de procuror șef al DIICOT.

Cătălin Predoiu a spus că cei trei au avut cele mai bune proiecte de management și s-au prezentat cel mai bine la interviuri.

XS
SM
MD
LG