Linkuri accesibilitate

Bogdan Licu: Olandezul suspectat de moartea fetiței din Dâmbovița a fost de cel puțin patru ori în România


Cetățeanul olandez, care s-a sinucis luni intrând cu mașina într-un camion, avea antecedente penale de agresiune sexuală și fusese închis și în penitenciar și într-o instituție psihiatrică. Informațiile au fost dezvăluite de logodnica acestuia.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a spus că "există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe", iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici.

În ceea ce privește calitatea olandezului de suspect în acest dosar, ea va fi anulată în momentul în care autoritățile judificare din România vor primi de la omologii olandezi confirmarea oficială că acesta s-a sinucis, a mai explicat Licu.

"În acest moment, nu ştim (dacă există şi alte victime - n.r.), dar trebuie să verificăm toate pistele. El a fost de cel puţin câteva ori în ţară. Noi ştim acum de patru, s-ar putea să fi fost de mai multe ori. (...) Nu ştim (dacă a avut complici - n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost în multe locuri din ţară. Noi desfăşurăm acum activităţi complexe. Ieri s-a emis un ordin european de anchetă", a declarat procurorul general interimar, citat de HotNews.ro.

Bogdan Licu a confirmat că la momentul la care a fost semnalată dispariția fetiței aceasta era deja decedată. Legat de faptul că bărbatul a mai fost cercetat în țara sa pentru alte infracțiuni de natură sexuală, procurorul general a spus că autoritățile din România nu au fost alertate de cele din Olanda cu privire la prezența acestuia în țara noastră.

Fosta logodnică a cetăţeanului olandez susţine că acesta a fost în trecut condamnat la închisoare şi internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracţiuni de natură sexuală, informează presa locală, citată de Mediafax.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG