Linkuri accesibilitate

PNL e „sceptic” în privința susținerii lui Nicușor Dan pentru un nou mandat: „Nu cred că a livrat pentru Bucureşti”


Nicușor Dan a fost susținut la alegerile din 2020 de la Primăria Capitalei de o alianță PNL-USR-PLUS.

Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, și-a exprimat „scepticismul” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Potrivit surselor Europa Liberă, el este văzut ca principal candidat la șefia PNL București.

„Eu sunt sceptic, cu tot respectul pentru domnul Nicuşor Dan. Îl ştiu de mulţi ani de zile, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat pentru Bucureşti, cel puţin la nivelul aşteptărilor bucureştenilor”, a spus Sebastian Burduja, pentru Digi24.

Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja este văzut că viitor președinte PNL București, după demisia lui Ciprian Ciucu.

„Vom vedea ce va fi peste patru, cinci luni, vom face o analiză atentă şi cred că şi Partidul Naţional liberal este dator electoratului său să vină cu o viziune proprie”, a adăugat președintele PNL Sector 1.

„În măsura în care ea va fi adoptată şi de domnul Nicuşor Dan, eu m-aş bucura să facă acest lucru. Dar şi noi avem datoria să ne testăm proprii candidaţi, să vedem ce strategie avem şi să luăm cea mai bună decizie”, a menționat el.

Burduja a spus că nu a auzit de varianta ca PNL să candideze împreună cu PSD la Primăria Capitalei, social-democraţii să o susţină pe fostul primar Gabriela Firea, iar liberalii să ia trei primării de sector.

„Eu aş susţine, cu mare plăcere, o variantă în care Partidul Naţional Liberal are candidaţi peste tot în Bucureşti”, a spus el.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG