Linkuri accesibilitate

Carmen Dan și-a dat demisia de la Interne: Se pare că PSD a cedat presiunilor lui Iohannis


Carmen Dan va fi înlocuită cu senatorul PSD Nicolae Moga.
Carmen Dan va fi înlocuită cu senatorul PSD Nicolae Moga.

Carmen Dan și-a depus demisia către premierul Viorica Dăncilă, înainte de CEx-ul în care urmează să se decidă remanierea ei. Ea a spus că nu a fost vorba despre criterii de performanță. „Se pare că da”, a răspuns ea la întrebarea dacă PSD a cedat în fața lui Iohannis. Succesorul său va fi N. Moga.

„L-am informat pe premierul României. Pun mandatul pe masa domniei sale. Am fost interesată de motive pentru care are loc această schimbare. Nu este un criteriu de neperformanță, înțeleg că este vorba de o decizie politică și eu o respect. A fost o dicuție și referitoare la presiunea străzii. Demisia este un act unilateral, premierul mă aștept să ia act de demisia mea”, a declarat Carmen Dan, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național, în care urma să se decidă schimbarea sa din funcție.

Carmen Dan i-a urat succes senatorului PSD de Constanța Nicolae Moga, pe care l-a numit „succesorul” său. Ea a confirmat astfel informațiile pe care Europa Liberă le-a anunțat duminică pe surse.

Carmen Dan a fost întrebată dacă această schimbare înseamnă că PSD a cedat presiunilor președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut în mod repetat lui Dăncilă să îi demită pe Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, pentru modul în care s-au desfășurat alegerile din 26 mai.

„Se pare că da”, a răspuns Carmen Dan. „Pe mine m-a interesat doar dacă această evaluare are la bază criterii de performanță. Am fost asigurată că nu”, a mai spus ea.

Carmen Dan: „Nu am ce să-mi reproșez”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:48 0:00

​Premierul Viorica Dăncilă a certat-o pe Carmen Dan, imediat după aceste declarații, acuzând-o că pune interesul personal înaintea celui politic.

„Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui. Nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învățat nimic și au crezut că dacă ies în spațiul public înainte de discuția din forul statutar, au ceva de câștigat. Se vede că interesul personal pentru unii este mai mare decât interesul politic”, a spus Viorica Dăncilă, la sosirea la CEx.

Carmen Dan a mai spus că nu are nimic să își reproșeze, legat de organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului din 26 mai.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG