Linkuri accesibilitate

Primarul condamnat Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania


Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare a reținut de poliție în Germania.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare a reținut de poliție în Germania.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, a fost prins și reținut de poliție în Augsburg, Germania. El a fost dat în urmărire internațională după ce a reușit să fugă din țară, în aceeași zi cu pronunțarea sentinței.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă Poliţia Română într-un comunicat.

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare iar „în continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în ţară”, a mai informat Poliţia Română marți seară.

Potrivit News.ro, care citează surse judiciare, Cătălin Cherecheș ar fi încercat să părăsească Germania, ajutat de o mătușă. Polițiștii bavarezi l-au prins în gara din Augsburg.

Sursele News.ro mai spun că primarul din Baia Mare şi mătuşa lui au ajuns cu mașina femeii la gara din Augsburg, unde ar fi încercat să schimbe autoturismul. Este momentul în care au fost prinși de poliţişti.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție. El a trecut în Ungaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea vineri, în jurul orei 8:00, folosind actele de identitate ale unei rude.

Înainte de fuga din țară și de pronunțarea sentinței, primarul orașului Baia Mare a avut o transmisie live pe Facebook în care a susținut că este nevinovat.

Potrivit Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în Ungaria a autovehiculului în care se afla Cătălin Cherecheș.

Fuga lui Cătălin Cherecheș din țară a dus la schimbări în conducerea poliției. Șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis. De asemenea, șeful IPJ Maramureș a fost eliberat din funcție.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG