Linkuri accesibilitate

Cătălin Drulă, noul președinte USR: Facem opoziție pe bune actualei puteri falimentare


Cătălin Drulă a fost ales cu unanimitate de voturi președintele USR. El era președinte interimar după ce Dacian Cioloș și-a dat demisia.
Cătălin Drulă a fost ales cu unanimitate de voturi președintele USR. El era președinte interimar după ce Dacian Cioloș și-a dat demisia.

Cătălin Drulă a devenit duminică, 10 iulie, noul președinte al USR, el fiind votat de 71,34% dintre membrii cu drept de vot ai partidului la alegerile interne. Rezultatul va fi validat la Congresul din 16 iulie.

Drulă a fost urmat de Cătălin Teniţă, cu 14,89%. Pe următoarele locuri s-au clasat: Octavian Berceanu - 11,23%, George Ungureanu - 0,90%, Miroslav Taşcu Stavre - 0, 76%, Alexandru Kiss - 0,53%.

În total, au fost înregistrate 18.177 de voturi şi o prezenţă de 77,17 la sută

Într-o conferință de presă în care a anunțat rezultatele votului, Cătălin Drulă a spus că prin mandatul său va face opoziție „pe bune actualei puteri falimentare”.

„Este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă”, a declarat Drulă.

„Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri şi încrederea lor mp obligă”, a anunţat Cătălin Drulă.

Proaspătul președinte USR spune că mandatul său va fi pentru organizarea partidului.

„Cred că peste 71% din colegii mei miau dat încrederea şi le mulţumesc. Am cerut un mandat clar şi partidul USR mi l-a dat, este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă şi este un mandat pentru ca USR să dea premierul şi preşedintele acestei ţări. Aşa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat liderul USR.

Suntem o singură echipă de astăzi, echipa USR. Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”, a mai spus el.

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR s-a încheiat duminică, la ora 10.00, după 5 zile de vot online, iar rezultatele oficiale au fost comunicate la ora 12.00, după procedurile de decriptare.

Șase candidați s-au înscris în cursa pentru șefia USR:

  • Cătălin Drulă - președinte interimar al USR,
  • Octavian Berceanu - fost comisar-șef al Gărzii de Mediu,
  • Cătălin Teniță - deputat,
  • Alexandru Kiss - șofer de TIR și membru USR Bălcești, Vâlcea,
  • Miroslav Tașcu-Stavre - lector universitar și membru USR Reșița
  • George Ungureanu - inginer, președinte USR Murghiol, Tulcea.
  • Votul online a început pe 6 iulie și s-a terminat duminică, 10 iulie, la ora 10.00.

Cătălin Drulă a deținut până acum funcția de președinte interimar în urma demisiei lui Dacian Cioloș de la șefia USR în februarie. De atunci, Cioloș a plecat și din USR și a fondat partidul REPER – Reînnoim Proiectul European al României.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG